Moore Greece Newsletter - Οκτώβριος 2017
This newsletter provides information to Moore Stephens S.A. Greece newsletter subscribers.
www.moore.gr

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
 Γενικά

Στην έκδοση Οκτωβρίου 2017 το ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ καλωσορίζει την νέα έκδοση της Moore Stephens OpCost 2017, σχετικά με τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων, τα οποία, με βάση το report μειώθηκαν το τελευταίο έτος. 

Επιπλέον η Moore Stephens εξέδωσε την έρευνά της Shipping Confidence Survey για το τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο 2017 που κατέδειξε ότι το επίπεδο εμπιστοσύνης στην ναυτιλία βρισκεται σε υψηλό τριετίας.

Επιπλέον σημειώνουμε την αισιοδοξία που παρατηρείται στην υπεράκτια ναυτιλία, η οποία πηγάζει από την ανοδική πορεία της αγοράς του πετρελαίου.

Στα φορολογικά νέα, η ΕΕ προωθεί φιλόδοξο σχέδιο αντιμετώπισης του διαφυγόντος ΦΠΑ, λόγω απάτης στις διασυνοριακές εμπορικές συναλλαγές.

Επίπλέον, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών εφαρμόζεται από τις 50 πρώτες χώρες που την υπέγραψαν.

Από τα φορολογικά νέα της χώρας μας ξεχωρίσαμε την παράταση έως 31/10/2017 για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων καθώς και την απόφαση ΑΑΔΕ που προσδιορίζει τα κριτήρια με βάση τα οποία θα δοθεί προτεραιότητα στην έκδοση πράξεων διορθωτικού προσδιορισμού φόρων και προστίμων, για τις εκκρεμείς υποθέσεις.    


Stay Informed
forwardSubscribe / Manage
forwardForward to a colleague
websiteVisit Website
contactContact us
facebookFollow us on facebook
twitterFollow us on twitter
linkedinFollow us on linkedin
homeΠροηγούμενα Newsletters
Η Moore Stephens κερδίζει το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award
OpCost 2017 - 5ο συνεχόμενο έτος μείωσης των λειτουργικών εξόδων των πλοίωνOpCost 2017 - 5ο συνεχόμενο έτος μείωσης των λειτουργικών εξόδων των πλοίων
 Ναυτιλία

Δημοσιεύτηκε το OpCost 2017, το βραβευμένο με το Lloyd's List award on innovation for BIG DATA 2016, εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των λειτουργικών δαπανών των πλοίων της  Moore Stephens. Το OpCost 2017 αποκαλύπτει ότι το σύνολο των λειτουργικών εξόδων για τα tankers, bulk carriers και τα containers μειώθηκαν κατά το τελευταίο οικονομικό έτος.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης για τα δεξαμενόπλοια σημείωσε πτώση κατά 3 μονάδες ή 1,7%, για τα bulk carriers σημείωσε πτώση κατά 3 μονάδες ή 1,9%, ενώ για τα containers μειώθηκε κατά 1 βαθμό ή 0,6%.

Τα αντίστοιχα στοιχεία της μελέτης OpCost για το 2016 είχαν δείξει πτώση 6 μονάδων στα bulk carriers και τα containers και 4 μονάδων στα tankers. Διαβάστε περισσότερα στο press release.


Περισσότερα

Moore Stephens - Shipping Confidence SurveyMoore Stephens - Shipping Confidence Survey
 Ναυτιλία

Στη νέα έρευνα της Moore Stephens, Shipping Confidence Survey για το τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο 2017, το επίπεδο εμπιστοσύνης στη ναυτιλία βαθμολογήθηκε με 6,2 στα 10, το οποίο αποτελεί και την υψηλότερη βαθμολογία της τελευταίας τριετίας.

Η εμπιστοσύνη στη ναυτιλία συνεχίζει να είναι υψηλή, κυρίως χάρη στην αυξημένη εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών,  παρόλο που τα επίπεδα εμπιστοσύνης των μεσολαβητών, των διαχειριστών και των ναυλωτών κατέγραψαν μειώσεις .

Σύμφωνα με την έρευνα, η πιθανότητα των ερωτηθέντων να πραγματοποιήσουν σημαντική επένδυση στη ναυτιλία τους επόμενους 12 μήνες παρέμεινε αμετάβλητη στο 54%, ενώ οι παράγοντες που αναγνωρίστηκαν ως οι πιο σημαντικοί για την εμπιστοσύνη στη ναυτιλία είναι η πορεία της ζήτησης, ο ανταγωνισμός και η προσφορά χωρητικότητας.


Αισιοδοξία στην υπεράκτια ναυτιλία από τη βελτιωμένη πορεία στην αγορά πετρελαίουΑισιοδοξία στην υπεράκτια ναυτιλία από τη βελτιωμένη πορεία στην αγορά πετρελαίου
 Ναυτιλία

Οι ιδιοκτήτες πλοίων που λειτουργούν στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου πέρασαν μία πολύ δύσκολη περίοδο, ως αποτέλεσμα της πτώσης των τιμών από το καλοκαίρι του 2014.

Όλοι περίμεναν ότι το 2017 θα ήταν πιο θετικό σε σχέση με τα τρία τελευταία χρόνια, όμως παρά τη θετική πορεία της τιμής του πετρελαίου για την περίοδο Δεκέμβριο 2016-Φεβρουάριο 2017, τους υπόλοιπους μήνες του 2017 οι τιμές παρέμειναν χαμηλά, πέφτοντας ακόμα και κάτω από τα 46,17 δολάρια ανά βαρέλι.

Σήμερα, σύμφωνα με την έκθεση της Intermodal που παρουσιάζεται στο Hellenic Shipping News, βλέπουμε επιτέλους μία πιο ισορροπημένη αγορά και βελτιωμένες τιμές πετρελαίου γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για την πορεία του κλάδου.


Περισσότερα

Αλλαγή του ΦΠΑ στην Ε.Ε.Αλλαγή του ΦΠΑ στην Ε.Ε.
 Φορολογία

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, έχει προβληθεί σχέδιο με σκοπό την δραστική αναθεώρηση του συστήματος ΦΠΑ που ισχύει αυτήν την στιγμή στην Ε.Ε. Με τις προτεινόμενες αλλαγές, εκτιμάται πως τα μεγάλα ποσά – αγγίζουν τα 50δισ ευρώ - ΦΠΑ που χάνονται λόγω απάτης στις διασυνοριακές εμπορικές συναλλαγές θα μειωθούν εώς και 80%.


Περισσότερα

Παράταση εώς 31/10/2017 για την αποκάλυψη εισοδημάτωνΠαράταση εώς 31/10/2017 για την αποκάλυψη εισοδημάτων
 Φορολογία

Το Υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε μέσα στο νομοσχέδιο «Κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρμογής» μία τροπολογία που δίνει παράταση ενός μηνός στην δυνατότητα οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων.


Περισσότερα

Αρχίζει η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριώνΑρχίζει η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017, οι 50 πρώτες χώρες που έχουν υπογράψει την σύμβαση αυτόματης ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών εφαρμόζουν επισήμως την αυτόματη ανταλλαγή. Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες.


Περισσότερα

ΑΑΔΕ: Καθορισμός του αριθμού των φορολογικών ελέγχωνΑΑΔΕ: Καθορισμός του αριθμού των φορολογικών ελέγχων
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του taxheaven.gr, κοινοποιήθηκε η υπ' αριθμ. ΔΕΛ Β 1136035 ΕΞ 2017/15.9.17 η οποία τροποποιεί την ΔΕΛ Β 1189202 ΕΞ 2016/28.12.16 και ορίζει τα κριτήρια με βάση τα οποία θα δοθεί προτεραιότητα από τους Προϊσταμένους των Ελεγκτικών Υπηρεσιών στην έκδοση πράξεων διορθωτικού προσδιορισμού φόρων και προστίμων για τους ελέγχους που θα διενεργηθούν κατά το έτος 2017, από τις εκκρεμείς υποθέσεις που υφίστανται.


Περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας
Moore Stephens AE
Ακτή Μιαούλη 93,18 538 Πειραιάς
Τ.Θ. 80 132
Tel. +30 2130 186100
Fax +30 2130 186101
www.moore.gr
Moore Stephens in Greece since 1963
Damianos ConstantinouΔαμιανός Κωνσταντίνου
Founder
damianos.constantinou@moore.gr
Costas ConstantinouΚώστας Κωνσταντίνου
Managing Partner
costas.constantinou@moore.gr
Panayiotis VarelasΠαναγιώτης Βαρελάς
Tax Consulting Partner
panayiotis.varelas@moore.gr
Dionisis GalanisΔιονύσης Γαλάνης
Audit Partner
dionisis.galanis@moore.gr
Charalambo EvlambidesΧαράλαμπος Ευλαμπίδης
Tax Partner
charalambos.evlambides@moore.gr
Theodosis IgnatidisΘεοδόσης Ιγνατίδης
Head of Audit
theodosis.ignatidis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠηνελόπη Κασανή
Governance, Risk & Assurance Partner
pinelopi.kassani@moore.gr
Michael OrfanidesΜιχάλης Ορφανίδης
Audit Partner
michael.orfanidis@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΣτέλλα Παλαιολόγου
Audit Partner
stella.paleologou@moore.gr
Diamantis DiamantarawΠάρης Τζαμουράνης
Audit Partner
paris.tzamouranis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠαναγιώτης Χατζηαντώνογλου
Audit Partner
panayiotis.hatziantonoglou@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΧρυσόστομος Χρυσοστόμου
M. Director - MS Accounting Services A.E.
chrysostomos.chrysostomou@moore.gr

Πιστεύουμε πως, κατά το χρόνο της δημοσίευσης, οι πληροφορίες σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο είναι σωστές, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκαλείται σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ως αποτέλεσμα της δράσης ή της αποχής από δράση, βάσει οποιουδήποτε στοιχείου στο παρόν .
Το παρόν δημοσιεύθηκε από την © Moore Stephens Α.Ε. Ελλάδας, μια εταιρεία-μέλος της Moore Stephens International Limited, μια παγκόσμια ένωση ανεξάρτητων επιχειρήσεων. Η Moore Stephens Α.Ε. είναι μια εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας και που παρέχει ελεγκτικές εργασίες και άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες σε πελάτες.
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων: «Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Οδηγία 2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έγγραφο A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και οι διαδικασίες διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας, πατήστε εδώ για διαγραφή.