Moore Greece Newsletter - Ιανουάριος 2017
This newsletter provides information to Moore Stephens S.A. Greece newsletter subscribers.
www.moore.gr

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
 Γενικά

Για τον Ιανουάριο 2017, ξεχωρίσαμε το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο που επιφέρει σημαντικές φορολογικές αλλαγές, τις οποίες συνόψισε ο κ. Χαράλαμπος Ευλαμπίδης, partner στο φορολογικό τμήμα της Moore Stephens.

Επιπλέον ανακοινώθηκαν και επισυνάπτονται στην παρούσα έκδοση οι μελέτες της Moore Stephens 'Shipping Confidence Survey' και 'Bottom Line' και η μελέτη της Petrofin Research σχετικά με τα μεγέθη του ελληνόκτητου στόλου το 2016.

Δημοσιεύθηκε επίσης το European Tax Brief της Moore Stephens που περιέχει τις σπουδαιότερες φορολογικές αλλαγές που υιοθετήθηκαν από ευρωπαικές χώρες.

Τέλος, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την κατάκτηση της 3ης θέσης παγκοσμίως στο Charity Auditor Survey 2016, του Charity Finance Magazine, από τη Moore Stephens, και παρουσιάζουμε το νέο μας website για όσους ενδιαφέρονται για μια καριέρα μαζί μας! 

Οι συνεργάτες της Moore Stephens εύχονται Καλή Χρονιά, υγεία και δημιουργία για το 2017!  


Stay Informed
forwardSubscribe / Manage
forwardForward to a colleague
websiteVisit Website
contactContact us
facebookFollow us on facebook
twitterFollow us on twitter
linkedinFollow us on linkedin
homeΠροηγούμενα Newsletters
Η Moore Stephens κερδίζει το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award
Οι φορολογικές επιπτώσεις του Νόμου 4446/2016Οι φορολογικές επιπτώσεις του Νόμου 4446/2016
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία |  Γενικά

Το μήνα που πέρασε ψηφίστηκε στην Βουλή ο Νόμος 4446/2016, ο οποίος, μεταξύ άλλων, φέρνει διάφορες φορολογικές αλλαγές.

Τα σημαντικότερα σημεία του πολυνομοσχεδίου σχετίζονται με την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, τη θέσπιση ρυθμίσεων για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, την υποχρέωση πραγματοποίησης δαπανών με ηλεκτρονικό μέσο για το χτίσιμο του αφορολόγητου και άλλα.

Ο Χαράλαμπος Ευλαμπίδης, partner στο φορολογικό τμήμα της Moore Stephens συνοψίζει τις μεταβολές.


Περισσότερα

Moore Stephens - Shipping Confidence SurveyMoore Stephens - Shipping Confidence Survey
 Ναυτιλία

Η Moore Stephens δημοσίευσε τα αποτελέσματα του πρόσφατου Shipping Confidence Survey που διενήργησε, όπου διαπιστώνεται ότι το επίπεδο εμπιστοσύνης στη ναυτιλιακή βιομηχανία κυμαίνεται πλέον στο 5,6 - υψηλό 15μήνου.

Η βελτίωση παρατηρείται για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο και εντοπίζεται κυρίως από την πλευρά των ναυλωτών, οι οποίοι δε φθάνουν σε υψηλό 6,4 (από 5,0 το προηγούμενο τρίμηνο), επίπεδο που αντιστοιχεί σε αυτό του Αυγούστου 2013.

Επίσης, σύμφωνα με τη νέα μας έρευνα, η υπερπροσφορά χωρητικότητας αναμένεται να μειωθεί, όταν οι τράπεζες διαγράψουν επισφαλή δάνεια και οι πλοιοκτήτες αναγκαστούν να πουλήσουν πλοία ως scrap.


Περισσότερα

Petrofin Research: Greek Fleet and Greek Shipping Companies in 2016Petrofin Research: Greek Fleet and Greek Shipping Companies in 2016
 Ναυτιλία

Ο διακεκριμένος σύμβουλος και επιχειρηματίας κ. Ted Πετρόπουλος, δημοσίευσε τη νέα του έρευνα σχετικά με την πορεία της ελληνικής ναυτιλίας το 2016. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το μέγεθος του ελληνόκτητου στόλου αυξήθηκε κατά 10.26% σε χωρητικότητα και κατά 6.5% σε αριθμό, ενώ παράλληλα η μέση ηλικία του ελληνικού στόλου μειώθηκε κατά 3.7%.

Οι έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν κυρίως σε dry bulk carriers, αγοράζοντας πάνω από 111 πλοία, ενώ εκπληκτική αύξηση σημείωσε και ο τομέας των LPG πλοίων, τα οποία σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα στη χρήση!

Αντίθετα, οι ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις μειώθηκαν σε 638 από 648 το προηγούμενο έτος. Λαμβάνοντας, όμως, υπόψη το επίπεδο των οικονομικών δυσκολιών, η μείωση αυτή μπορεί να θεωρηθεί μέτρια. Μπορείτε να βρείτε τα συνολικά αποτελέσματα της έρευνας, στο site http://www.petrofin.gr στη συντόμευση 'Petrofin Research'.


Moore Stephens - Bottom Line (Winter 2016)Moore Stephens - Bottom Line (Winter 2016)
 Ναυτιλία

Στην τριμηνιαία έκδοση Bottom Line Winter 2016 η Moore Stephens παρουσιάζει τις προσδοκίες της για την ναυτιλιακή αγορά το 2017, με βάση τις οποίες η αγορά θα παραμείνει ευμετάβλητη καθώς τα λειτουργικά κόστη και τα κόστη συμμόρφωσης και το κόστος χρηματοδότησης θα αυξηθούν, όπως και ο κίνδυνος που σχετίζεται με την ασφάλεια των συστημάτων.    

Παράλληλα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις καλπάζουν, με αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι μια περίοδος που κρύβει ευκαιρίες για αγορές πλοίων, ειδικά για όσους έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση και ένα στέρεο επιχειρηματικό σχέδιο.


Περισσότερα

Έρευνα της Moody's για την πορεία των παγκόσμιων μεταφορών το 2017Έρευνα της Moody's για την πορεία των παγκόσμιων μεταφορών το 2017
 Ναυτιλία

Η εικόνα του κλάδου των διεθνών μεταφορών θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σταθερή το 2017, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Moody's. Η κερδοφορία των αεροπορικών εταιρειών θα εξασθενήσει ελαφρώς κατά το επόμενο έτος, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες θα συνεχίσουν να απειλούνται από την υπερπροσφορά πλοίων. Η Hellenic Shipping News αναλύει τα ευρήματα αυτής της σημαντικής έρευνας.


Περισσότερα

Να συμπεριληφθούν οι θαλάσσιες μεταφορές στο Να συμπεριληφθούν οι θαλάσσιες μεταφορές στο "Emissions Trading Scheme" (ETS) ζήτησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Ναυτιλία

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε να συμπεριληφθούν οι θαλάσσιες μεταφορές στο "Emissions Trading Scheme" (ETS) από το 2023, εάν ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) δεν παραδώσει μια διεθνή συμφωνία μέχρι το 2021.

Το σχήμα ETS αποτελεί βασικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση των ρύπων και ισχύει για όλες τις χώρες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής Περιβάλλοντος όρισαν ως ημερομηνία ένταξης της ναυτιλίας στο ETS την ημερομηνία κατά την οποία ο διεθνής οργανισμός IMO έχει υποσχεθεί να παραδώσει μια διεθνή συμφωνία για την μείωση της ρύπανσης.


Περισσότερα

Moore Stephens - European Tax Brief Moore Stephens - European Tax Brief
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία

Η Moore Stephens International δημοσίευσε το European Tax Brief Δεκεμβρίου 2016, που συνοψίζει τις σημαντικότερες εξελίξεις που έχουν φορολογικό ενδιαφέρον στην Ευρώπη.

Από τις εξελίξεις αυτές ξεχωρίζουν η αναβίωση της πρότασης της Ευρωπαικής Επιτροπής για ενιαίο σύστημα εταιρικού φόρου καθώς και η κατάρτιση λίστας με τις μη συνεργάσιμες δικαιοδοσίες.

Επίσης, συμφωνήθηκε και δημοσιεύθηκε το κείμενο της πολυμερούς σύμβασης (Multilateral Instrument) για την ενσωμάτωση  μέτρων σχετικών με την αποφυγή της διαύρωσης της φορολογικής βάσης και μετατόπισης κερδών (BEPS).


Περισσότερα

Moore Stephens - Doing Business in ItalyMoore Stephens - Doing Business in Italy
 Επιχειρήσεις |  Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Φορολογία |  Γενικά

Η Moore Stephens ετοιμάζει και δημοσιεύει συνοπτικές εκδόσεις με βασικές πληροφορίες σχετικά με το τί συνεπάγεται το επιχειρείν σε διάφορες χώρες.

Πρόσφατα δημοσίευσε την έκδοση 'Doing Business in Italy' που περιλαμβάνει επικαιροποιημένες πληροφορίες για τη χώρα όπως, π.χ. δημογραφικά και ιστορικά στοιχεία, νομικές μορφές που μπορεί να πάρει μια επιχείρηση, επιλογές για χρηματοδότηση, το πλαίσιο της εποπτείας καθώς και το φορολογικό σύστημα.

Ειδικότερα σχετικά με τη φορολογία, η έκδοση περιλαμβάνει αναλυτικούς πίνακες για το πώς λειτουργεί κάθε φόρος (τόσο για τους εταιρικούς φόρους όσο και για τους φόρους στους οποίους υπόκεινται τα φυσικά πρόσωπα) αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές. 


Περισσότερα

12 Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες... Απάτης12 Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες... Απάτης
 Επιχειρήσεις |  Γενικά

Τα Χριστούγεννα θεωρούνται από πολλούς ως μια από τις πιο χαρούμενες περιόδους του έτους, όμως ορισμένοι δράττονται της ευκαιρίας να ενεργήσουν με δόλιο τρόπο και να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις  προς όφελός τους.

Η Moore Stephens περιγράφει δώδεκα σενάρια απάτης που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια των εορτών και δίνει χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή τους. Δωροδοκία, παραπλανητικά emails, διογκωμένα εξοδολόγια προσωπικού και παραποιημένα τιμολόγια είναι μερικές από τις περιπτώσεις απάτης που διαταράσσουν το εορταστικό πνεύμα.


Περισσότερα

Καριέρα στη Moore StephensΚαριέρα στη Moore Stephens
 Γενικά

Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε το νέο μας Moore Stephens Careers website, το οποίο έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί εξ' ολοκλήρου, από την Moore Stephens Ελλάδος και απευθύνεται τόσο σε έμπειρους επαγγελματίες ελεγκτές, λογιστές, συμβούλους και ΙΤ, όσο και σε αποφοίτους με σημαντικές σπουδές σε -συναφή με τα ανωτέρω- γνωστικά αντικείμενα.

Σκοπός του Careers Website είναι να αποτελέσει μια διαδικτυακή πύλη, μέσω της οποίας, όσοι ενδιαφέρονται για μια καριέρα με τη Moore Stephens, θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, συμπληρώνοντας ένα ηλεκτρονικό βιογραφικό σημείωμα. 


Περισσότερα

Η Moore Stephens κέρδισε την 3η θέση στο «Charity Auditor Survey 2016»Η Moore Stephens κέρδισε την 3η θέση στο «Charity Auditor Survey 2016»
 Γενικά

Σύμφωνα με την έρευνα που διοργάνωσε το Charity Finance Magazine, η Moore Stephens έλαβε την 3η θέση παγκοσμίως για τις συνολικές υπηρεσίες που παρείχε στον τομέα της φιλανθρωπίας.

Η Moore Stephens ανέβηκε επίσης στην 9η θέση από τις «Top 40 Ελεγκτικές εταιρίες που χρησιμοποιούν οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί» με πάρα πολλά θετικά σχόλια από τους πελάτες μας για την εμπειρία μας σε αυτόν τον τομέα.


Περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας
Moore Stephens AE
Ακτή Μιαούλη 93,18 538 Πειραιάς
Τ.Θ. 80 132
Tel. +30 2130 186100
Fax +30 2130 186101
www.moore.gr
Moore Stephens in Greece since 1963
Damianos ConstantinouΔαμιανός Κωνσταντίνου
Founder
damianos.constantinou@moore.gr
Costas ConstantinouΚώστας Κωνσταντίνου
Managing Partner
costas.constantinou@moore.gr
Panayiotis VarelasΠαναγιώτης Βαρελάς
Tax Consulting Partner
panayiotis.varelas@moore.gr
Dionisis GalanisΔιονύσης Γαλάνης
Audit Partner
dionisis.galanis@moore.gr
Charalambo EvlambidesΧαράλαμπος Ευλαμπίδης
Tax Partner
charalambos.evlambides@moore.gr
Theodosis IgnatidisΘεοδόσης Ιγνατίδης
Head of Audit
theodosis.ignatidis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠηνελόπη Κασανή
Governance, Risk & Assurance Partner
pinelopi.kassani@moore.gr
Michael OrfanidesΜιχάλης Ορφανίδης
Audit Partner
michael.orfanidis@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΣτέλλα Παλαιολόγου
Audit Partner
stella.paleologou@moore.gr
Diamantis DiamantarawΠάρης Τζαμουράνης
Audit Partner
paris.tzamouranis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠαναγιώτης Χατζηαντώνογλου
Audit Partner
panayiotis.hatziantonoglou@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΧρυσόστομος Χρυσοστόμου
M. Director - MS Accounting Services A.E.
chrysostomos.chrysostomou@moore.gr

Πιστεύουμε πως, κατά το χρόνο της δημοσίευσης, οι πληροφορίες σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο είναι σωστές, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκαλείται σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ως αποτέλεσμα της δράσης ή της αποχής από δράση, βάσει οποιουδήποτε στοιχείου στο παρόν .
Το παρόν δημοσιεύθηκε από την © Moore Stephens Α.Ε. Ελλάδας, μια εταιρεία-μέλος της Moore Stephens International Limited, μια παγκόσμια ένωση ανεξάρτητων επιχειρήσεων. Η Moore Stephens Α.Ε. είναι μια εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας και που παρέχει ελεγκτικές εργασίες και άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες σε πελάτες.
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων: «Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Οδηγία 2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έγγραφο A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και οι διαδικασίες διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας, πατήστε εδώ για διαγραφή.