Moore Greece Newsletter - Μάρτιος 2017
This newsletter provides information to Moore Stephens S.A. Greece newsletter subscribers.
www.moore.gr

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
 Γενικά

Στην έκδοση Μαρτίου του ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, σας παρουσιάζουμε τη νέα μας υπηρεσία MS-REP, η οποία επαναπροσδιορίζει το Reporting, κάνοντάς το εξαιρετικά γρήγορο, αξιόπιστο και ανέξοδο.

Επίσης, αναβαθμίσαμε και σας παρουσιάζουμε το website μας, στο οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε για τις υπηρεσίες μας και να έχετε πρόσβαση στο πλούσιο υλικό που δημοσιέυει η Moore Stephens Ελλάδος και το παγκόσμιο μας δίκτυο.  

Ακόμη, βρεθήκαμε στο 8ο Annual Capital Link Greek Shipping Forum και σας περιγράφουμε συνοπτικά τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν.

Στα φορολογικά θέματα, ξεχωρίσαμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη φοροδιαφυγή σε ελεύθερους επαγγελματίες, τη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών με τα 29 φορολογικά μη-συνεργάσιμα κράτη αλλά και τις αλλαγές που παρουσιάζει το νέο νομοσχέδιο για τον υπολογισμό του Τέλους Παραμονής και Πλόων του ν.4211/2013.

Τέλος, από τις εκδόσεις της Moore Stephens UK ξεχωρίσαμε το 'Doing Business in Greece' που περιλαμβάνει επικαιροποιημένες πληροφορίες για το επιχειρείν στη χώρα μας.


Stay Informed
forwardSubscribe / Manage
forwardForward to a colleague
websiteVisit Website
contactContact us
facebookFollow us on facebook
twitterFollow us on twitter
linkedinFollow us on linkedin
homeΠροηγούμενα Newsletters
Η Moore Stephens κερδίζει το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award
Νέα υπηρεσία MS-REP: IFRS ή US-GAAP Reporting σε 48 ώρες ! Νέα υπηρεσία MS-REP: IFRS ή US-GAAP Reporting σε 48 ώρες !
 Επιχειρήσεις |  Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Ναυτιλία |  Φορολογία |  Γενικά

Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε την νέα μας υπηρεσία 'MS-REP' που αλλάζει τελείως τον τρόπο και τον χρόνο προετοιμασίας των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων τόσο σε πλαίσιο IFRS όσο και USGAAP. Το MS-REP συνδυάζει εμπειρία, τεχνικές και λύσεις που αναπτύχθηκαν από τη Moore Stephens Ελλάδος, μαζί με εξειδικευμένα εργαλεία λογισμικού και προσφέρει:

- Τριμηνιαία ή και μηνιαία management accounts σε 48 ώρες από τη λήψη του ισοζυγίου,

- Εξάλειψη της πιθανότητας ανθρώπινου λάθους,

- Εξοικονόμηση του συνόλου του χρόνου και κόστους συγκέντρωσης, σύνταξης και συμφωνίας των management accounts από το λογιστήριο.

Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα για επιπρόσθετη πληροφόρηση (πχ δείκτες, benchmarking), ανάλογα με τις ανάγκες για πληροφόρηση.   

Η εμπειρία μας και η χρήση της τεχνολογίας εγγυώνται την ακρίβεια, το χρόνο εκτέλεσης και επομένως την εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή της υπηρεσίας MS-REP.

Οι πελάτες μας, πλέον, μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες ενός IFRS ή US GAAP reporting analyst, με πολύ χαμηλότερο κόστος. 


Περισσότερα

Το νέο website της Moore Stephens ΕλλάδοςΤο νέο website της Moore Stephens Ελλάδος
 Επιχειρήσεις |  Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Ναυτιλία |  Φορολογία |  Γενικά

Ανανεώσαμε και σας παρουσιάζουμε το νέο μας website!

Περιηγηθείτε για να μάθετε περισσότερα για τις λογιστικές, ελεγκτικές, συμβουλευτικές και μηχανογραφικές υπηρεσίες που παρέχουμε και για τις καινοτόμες λύσεις που πρόσφατα έχουμε αναπτύξει.  

Επιλέξτε από πληθώρα εκδόσεων, μελετών, άρθρων και Newsletters, τα οποία μπορείτε να 'κατεβάσετε' εντελώς δωρεάν. 

Γνωρίστε τους ανθρώπους που συνθέτουν την ομάδα της Μoore Stephens και μάθετε για την ιστορία και τη φιλοσοφία μας, στις οποίες παραμένουμε πιστοί για πάνω από 50 χρόνια!


Περισσότερα

Η Moore Stephens στο Όγδοο Annual Capital Link Greek Shipping ForumΗ Moore Stephens στο Όγδοο Annual Capital Link Greek Shipping Forum
 Ναυτιλία

Η Moore Stephens παρακολούθησε το 8ο Annual Capital Link Greek Shipping Forum στο οποίο παραβρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της ναυτιλίας. Το Forum ξεκίνησε με μία παρουσίαση των προοπτικών και των ευκαιριών που παρουσιάζονται στη ναυτιλία σήμερα, ενώ στη συνέχεια, διάφορα panels συζήτησαν το κρίσιμο θέμα της ανεύρεσης κεφαλαίων για τη ναυτιλία, μέσω τραπεζικού δανεισμού και εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και επικοδομητική ήταν η παρουσίαση του κυρίου Zhang Ye, Προέδρου του Shanghai Shipping Exchange, σχετικά με τη διεθνοποίηση της κινέζικης οικονομίας, τη στρατηγική 'One Belt One Road' και τις γεωπολιτικές της επιδράσεις σε Ασία, Αφρική και Ευρώπη.

Ακολούθησε η τελετή βράβευσης του Καθηγητή κ. Κώστα Γραμμένου, με το βραβείο Capital Link Greek Shipping Leadership Award που του απονεμήθηκε  για την πολύτιμη και πολυετή συμβολή του στην ναυτιλία.


Περισσότερα

Σημαντικές αυξήσεις στις παραγγελίες νέων πλοίων μέσα στο 2017Σημαντικές αυξήσεις στις παραγγελίες νέων πλοίων μέσα στο 2017
 Ναυτιλία

Μέχρι στιγμής, μέσα στο 2017, η δραστηριότητα στον τομέα ναυπήγησης νέων πλοίων είναι πολύ πιο έντονη σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016.

Σύμφωνα με  άρθρο του Hellenic Shipping News, αυτό οφείλεται στην επιθετική τιμολογιακή πολιτική που υιοθετήθηκε από τις γιάρδες, αφού οι νέες προσφορές και οι σημαντικές εκπτώσεις επί των τιμών έχουν προσελκύσει την προσοχή των ιδιοκτητών. Μάλιστα, μεταξύ των περισσότερων ιδιοκτητών φαίνεται να επικρατεί η πεποίθηση ότι πρόκειται να υπάρξει και περαιτέρω πτώση των τιμών.


Περισσότερα

Ο αντίκτυπος του νέου νόμου προστασίας των προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς των ξενοδοχείων και της αναψυχήςΟ αντίκτυπος του νέου νόμου προστασίας των προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς των ξενοδοχείων και της αναψυχής
 Επιχειρήσεις |  Γενικά

H Moore Stephens εξηγεί τη σπουδαιότητα συμμόρφωσης των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων αναψυχής με το νέο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αφού τα πρόστιμα μη συμμόρφωσης θα φτάνουν έως και το 4% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα στελέχη τους κατανοούν απόλυτα τις νέες απαιτήσεις και να βεβαιωθούν για τη συμμόρφωσή τους μέχρι την υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου, το Μάιο του 2018.


Περισσότερα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Vs Apple (2ος γύρος)Ευρωπαϊκή Επιτροπή Vs Apple (2ος γύρος)
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία

Σε συνέχεια του αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να πληρωθούν οφειλόμενοι φόροι ύψους 13 δισεκατομμυρίων Ευρώ στην κυβέρνηση της Ιρλανδίας, η Apple κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση της εν λόγω απόφασης.

Μεταξύ άλλων, η Apple υποστηρίζει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε λάθη στους υπολογισμούς του φορολογητέου εισοδήματος του Ιρλανδικού υποκαταστήματος της εταιρείας, καθώς επίσης πως η Επιτροπή απέτυχε να διενεργήσει μία σωστή και αμερόληπτη έρευνα.


Περισσότερα

Τα 29 φορολογικά μη-συνεργαζόμενα κράτη το 2016Τα 29 φορολογικά μη-συνεργαζόμενα κράτη το 2016
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία |  Γενικά

Τον μήνα που μας πέρασε, δημοσιεύθηκε η λίστα του Υπουργείου Οικονομικών με τα 29 φορολογικά μη-συνεργάσιμα κράτη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Αυτά είναι:

Ανδόρα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπαχάμες, Μπαχρέιν, Μπαρμπάντος, Μπρουνέι, Νήσοι Κουκ, Ντομίνικα, Γρενάδα, Γουατεμάλα, Λίβανος, Λιβερία, Λιχτενστάιν, Μαλαισία, Νήσοι Μάρσαλ Μονακό, Ναούρου, ΠΓΔΜ FYROM, Νιούε, Παναμάς, Φιλιππίνες, Αγία Λουκία, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Σαμόα, Παρθένοι νήσοι των ΗΠΑ, Βανουάτου, Ουρουγουάη, Χόνγκ-Κόνγκ.


Περισσότερα

Απόφαση ΣτΕ για τη φοροδιαφυγή σε ελεύθερους επαγγελματίεςΑπόφαση ΣτΕ για τη φοροδιαφυγή σε ελεύθερους επαγγελματίες
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία

Πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έρχεται να ταράξει τα φορολογικά δρώμενα:

Αναλυτικότερα, το ΣτΕ υπογράμμισε,  μεταξύ άλλων,  πως είναι ευθύνη της Φορολογικής Αρχής, και όχι του φορολογούμενου, να αποδεικνύει πως ο εκάστοτε ελεγχόμενος ελεύθερος επαγγελματίας έχει φοροδιαφύγει, στα πλαίσια της άσκησης του επαγγέλματός του.


Περισσότερα

Φόρος Πλοίων - ΠΟΛ 1022/2017 Φόρος Πλοίων - ΠΟΛ 1022/2017
 Ναυτιλία |  Φορολογία

Δημοσιεύθηκε η ΠΟΛ 1022/2017 η οποία παρέχει ενδελεχείς διευκρινίσεις σχετικά με τον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων φόρου πλοίων πρώτης κατηγορίας του νόμου 27/1975.

Συγκεκριμένα, η Εγκύκλιος παραθέτει την όλη διαδικασία διευκρινίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τον χρόνο υποβολής του φόρου καθώς και τον τρόπο ενημέρωσης της αρμόδιας ΔΟΥ.


Περισσότερα

Αλλαγές στον υπολογισμό του Τέλους Παραμονής και Πλόων του ν. 4211/2013Αλλαγές στον υπολογισμό του Τέλους Παραμονής και Πλόων του ν. 4211/2013
 Ναυτιλία |  Φορολογία

Με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του τέλους παραμονής και πλόων του Ν.4211/2013.

Ειδικότερα, το τέλος θα υπολογίζεται ανά μήνα και για κάθε τρέχοντα μήνα που τα σκάφη προτίθενται να παραμείνουν στην Ελληνική Επικράτεια ή εφάπαξ για κάθε τρέχον έτος και για μέχρι δώδεκα (12) μήνες.


Περισσότερα

Διαδικασία απαλλαγής από το Φ.Π.Α. για τους αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς για αγορές αγαθών και λήψεις υπηρεσιών από υποκείμενους στο φόρο εγκατεστημένους στην ΕλλάδαΔιαδικασία απαλλαγής από το Φ.Π.Α. για τους αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς για αγορές αγαθών και λήψεις υπηρεσιών από υποκείμενους στο φόρο εγκατεστημένους στην Ελλάδα
 Ναυτιλία |  Φορολογία

Με την ΠΟΛ 1010/2017, παρέχονται οδηγίες σχετικά με το «Πιστοποιητικό απαλλαγής από τον ΦΠΑ και/ή τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης» στις περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών και παράδοσης αγαθών προς αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς, που είναι εγκατεστημένοι σε Τρίτη χώρα.


Περισσότερα

Moore Stephens - Doing Business in GreeceMoore Stephens - Doing Business in Greece
 Επιχειρήσεις |  Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Ναυτιλία |  Φορολογία |  Γενικά

Το δίκτυο της Moore Stephens ετοιμάζει και δημοσιεύει συνοπτικές εκδόσεις με βασικές πληροφορίες σχετικά με το τί συνεπάγεται το επιχειρείν σε διάφορες χώρες. Πρόσφατα δημοσίευσε την έκδοση 'Doing Business in Greece' που περιλαμβάνει επικαιροποιημένες πληροφορίες για τη χώρα όπως, πχ, δημογραφικά και ιστορικά στοιχεία, νομικές μορφές που μπορεί να πάρει μια επιχείρηση, επιλογές για χρηματοδότηση, το πλαίσιο της εποπτείας καθώς και το φορολογικό σύστημα.

Ειδικότερα σχετικά με τη φορολογία, η έκδοση περιλαμβάνει αναλυτικούς πίνακες για το πώς λειτουργεί κάθε φόρος (τόσο για τους εταιρικούς φόρους όσο και για τους φόρους στους οποίους υπόκεινται τα φυσικά πρόσωπα) αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές. 


Περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας
Moore Stephens AE
Ακτή Μιαούλη 93,18 538 Πειραιάς
Τ.Θ. 80 132
Tel. +30 2130 186100
Fax +30 2130 186101
www.moore.gr
Moore Stephens in Greece since 1963
Damianos ConstantinouΔαμιανός Κωνσταντίνου
Founder
damianos.constantinou@moore.gr
Costas ConstantinouΚώστας Κωνσταντίνου
Managing Partner
costas.constantinou@moore.gr
Panayiotis VarelasΠαναγιώτης Βαρελάς
Tax Consulting Partner
panayiotis.varelas@moore.gr
Dionisis GalanisΔιονύσης Γαλάνης
Audit Partner
dionisis.galanis@moore.gr
Charalambo EvlambidesΧαράλαμπος Ευλαμπίδης
Tax Partner
charalambos.evlambides@moore.gr
Theodosis IgnatidisΘεοδόσης Ιγνατίδης
Head of Audit
theodosis.ignatidis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠηνελόπη Κασανή
Governance, Risk & Assurance Partner
pinelopi.kassani@moore.gr
Michael OrfanidesΜιχάλης Ορφανίδης
Audit Partner
michael.orfanidis@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΣτέλλα Παλαιολόγου
Audit Partner
stella.paleologou@moore.gr
Diamantis DiamantarawΠάρης Τζαμουράνης
Audit Partner
paris.tzamouranis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠαναγιώτης Χατζηαντώνογλου
Audit Partner
panayiotis.hatziantonoglou@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΧρυσόστομος Χρυσοστόμου
M. Director - MS Accounting Services A.E.
chrysostomos.chrysostomou@moore.gr

Πιστεύουμε πως, κατά το χρόνο της δημοσίευσης, οι πληροφορίες σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο είναι σωστές, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκαλείται σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ως αποτέλεσμα της δράσης ή της αποχής από δράση, βάσει οποιουδήποτε στοιχείου στο παρόν .
Το παρόν δημοσιεύθηκε από την © Moore Stephens Α.Ε. Ελλάδας, μια εταιρεία-μέλος της Moore Stephens International Limited, μια παγκόσμια ένωση ανεξάρτητων επιχειρήσεων. Η Moore Stephens Α.Ε. είναι μια εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας και που παρέχει ελεγκτικές εργασίες και άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες σε πελάτες.
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων: «Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Οδηγία 2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έγγραφο A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και οι διαδικασίες διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας, πατήστε εδώ για διαγραφή.