Moore Greece Newsletter - Οκτώβριος 2019
This newsletter provides information to Moore Stephens S.A. Greece newsletter subscribers.
www.moore.gr

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
 Επιχειρήσεις |  Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Ναυτιλία |  Φορολογία |  Γενικά

Στο νέο μας ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Οκτωβρίου 2019 ξεχωρίζουμε την αλλαγή της εμπορικής ονομασίας της Moore Stephens Greece σε Moore Greece και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται για την εταιρεία προς τη ναυτιλία, κάτι το οποίο αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα από το διεθνή ναυτιλιακό τύπο και αναδημοσιεύτηκε σε μία πληθώρα ιστοσελίδων που σχετίζονται με τη ναυτιλία.

Στα ναυτιλιακά νέα, το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην εκτόξευση των ναύλων των VLCC tankers σε επίπεδα άνω των 100,000 δολαρίων τη μέρα, ενώ στον κλάδο των bulk carriers παρατηρείται μία προσπάθεια ανάκαμψης, ειδικά για τα capesize bulk carriers. Ακόμα, ξεχωρίσαμε σημαντικά άρθρα σχετικά με την ανάπτυξη στον τομέα των LNG πλοίων, την εφαρμογή του ΙΜΟ 2020 καθώς και τις επιπτώσεις που έχουν οι κυρώσεις σε ναυτιλιακές εταιρείες για συναλλαγές με το Ιράν στην ασφάλιση για το Protection and Indemnity (P&I).

Στα φορολογικά θέματα, ιδιαίτερης σημασίας είναι οι αποφάσεις που δημοσίευσε η ΑΑΔΕ για τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου ανώνυμης εταιρείας που έχει προέλθει από μετασχηματισμό με τις διατάξεις του ν.δ.1297/1972 και για τη φορολογική μεταχείριση πώλησης συμμετοχών με ζημία ή εκκαθάρισης αλλοδαπής εταιρείας, στην οποία συμμετέχει ημεδαπή εταιρεία, με ζημία.

Τέλος, παρουσιάζουμε την απόφαση της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών 2507/2019 αναφορικά με την επιστροφή ΦΠΑ λόγω οριστικής διαγραφής απαίτησης και τη μείωση της φορολογικής βάσης βάσει της απόφασης ΣτΕ 355/2019.

 


Stay Informed
forwardSubscribe / Manage
forwardForward to a colleague
websiteVisit Website
contactContact us
facebookFollow us on facebook
twitterFollow us on twitter
linkedinFollow us on linkedin
homeΠροηγούμενα Newsletters
Η Moore Stephens κερδίζει το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award
Το rebrand της Moore Greece στα διεθνή ναυτιλιακά νέαΤο rebrand της Moore Greece στα διεθνή ναυτιλιακά νέα
 Επιχειρήσεις |  Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Ναυτιλία |  Γενικά

Τον Οκτώβριο, η Moore Stephens Greece άλλαξε την εμπορική της ονομασία σε Moore Greece και τα νέα για το rebrand δημοσιεύτηκαν σε μία σειρά από αξιόλογες ιστοσελίδες που σχετίζονται με τη ναυτιλία, όπως η Ναυτεμπορική, η Lloyd’s List, Hellenic Shipping News, NafsGreen, All About Shipping, piraeus365.grThe Maritime Economist, κ.α.

Η νέα εταιρική ταυτότητα είναι μέρος του ευρύτερου rebranding του παγκόσμιου δικτύου της Moore Stephens International που πλέον θα ονομάζεται Moore Global. H δυναμική αυτή αλλαγή συμπίπτει με την ανάθεση στον Κώστα Δ. Κωνσταντίνου του ρόλου του επικεφαλής του shipping στο παγκόσμιο δίκτυο της Moore Global.

Με έδρα της τον Πειραιά, την καρδιά της παγκόσμιας ναυτιλίας, η Moore Greece 56 χρόνια μετά την ίδρυσή της, δεν παύει να εξελίσσεται και έχει όλα τα εφόδια να γίνει το επίκεντρο του shipping για ολόκληρο το δίκτυο της Moore Global. Ο Πειραιάς είναι η βάση της, το σημαντικότερο ναυτιλιακό κέντρο στον κόσμο αλλά και το εφαλτήριο, ώστε η Moore Greece να γίνει ένας καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη μιας εξειδίκευσης στο shipping μέσα στο παγκόσμιο δίκτυο της Moore και κατ' επέκταση στον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο.


Dry bulk Market: Τα Capesize bulkers σε προσπάθεια ανάκαμψηςDry bulk Market: Τα Capesize bulkers σε προσπάθεια ανάκαμψης
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Οι ναύλοι στον κλάδο των Capesize bulkers φάνηκαν να ομαλοποιούνται και να παρουσιάζουν μία μικρή αύξηση τις τελευταίες ημέρες, μετά από αρκετές εβδομάδες πτώσης. Η αγορά τον Οκτώβριο σημείωσε βελτίωση, κάτι που αυξάνει την αισιοδοξία για τον τομέα, αν και η πορεία του κλάδου για το Νοέμβριο είναι λιγότερο βέβαιη, με τις προσφορές που ακούγονται να έχουν μεγάλη διασπορά.

Ακόμα, σύμφωνα με άρθρο του Hellenic Shipping News, τα καύσιμα εξακολουθούν να διαδραματίζουν έναν απρόβλεπτο ρόλο στις συναλλαγές και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις διαπραγματεύσεις για τα επίπεδα των ναύλων, ενώ πλέον συζητιέται έντονα το πότε θα μεταβούν τα πλοία σε καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο ενόψει της επικείμενης προθεσμίας εφαρμογής  του ΙΜΟ.


Περισσότερα

Tankers: Πάνω από 100.000 δολάρια την ημέρα εκτινάχθηκαν οι ναύλοι στα VLCCs Tankers: Πάνω από 100.000 δολάρια την ημέρα εκτινάχθηκαν οι ναύλοι στα VLCCs
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Σε επίπεδα που έχουν να εμφανιστούν από το 2006 εκτινάχθηκαν οι ναύλοι για τα δεξαμενόπλοια μεταφορικής ικανότητας μεγαλύτερης των 300.000 τόνων, σύμφωνα με άρθρο της Ναυτεμπορικής. Πιο συγκεκριμένα, για ένα ταξίδι από τον Κόλπο του Μεξικού με προορισμό τη Νότιο Κορέα, ένα VLCC tanker πληρώθηκε με το ποσό των 100.000 δολαρίων την ημέρα.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στο Ιράν, αλλά και στις ναυτιλιακές εταιρείες που μετέφεραν ιρανικό πετρέλαιο έχουν προκαλέσει έλλειψη στην προσφορά χωρητικότητας, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο των ναύλων. Η πίεση για τους ναυλωτές αυξήθηκε όταν οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε 6 κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων δύο θυγατρικών της Cosco για μεταφορά ιρανικού πετρελαίου, αφού με αυτόν τον τρόπο απέκλεισε άμεσα από την αγορά 50 δεξαμενόπλοια.


Περισσότερα

LNG Market: Τα LNG σε κύκλο ανάπτυξηςLNG Market: Τα LNG σε κύκλο ανάπτυξης
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Οι πλοιοκτήτες φέρονται να επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην αγορά LNG, αναμένοντας την άνθηση στα επόμενα χρόνια, χάρη στην αύξηση της ζήτησης και την ύπαρξη μίας σειράς έργων σχετιζόμενα με το LNG στο παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο.

Ο ναυλομεσίτης Banchero Costa δήλωσε σύμφωνα με το Hellenic Shipping News ότι τα τελευταία 10 χρόνια, το παγκόσμιο εμπόριο LNG αυξήθηκε κατά μέσο όρο + 5% από έτος σε έτος. Ωστόσο, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν αρκετά ακανόνιστος: ισχυρός μέχρι το 2011, ουσιαστικά ομαλός κατά τα επόμενα 4 έτη (κατά μέσο όρο + 0,5%) και από το 2016 και πάλι ισχυρός. Μεταξύ του 2016 και του 2019, η μέση ετήσια αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου LNG ήταν υψηλή, φθάνοντας τα 350 εκατ. τόνους ετησίως το 2018.


Περισσότερα

IMO 2020: Να καθυστερήσει η εφαρμογή του κανονισμού για τα καύσιμα ζητά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος ΒενιάμηςIMO 2020: Να καθυστερήσει η εφαρμογή του κανονισμού για τα καύσιμα ζητά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος Βενιάμης
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, σε συνέντευξη του στην  Lloyd’s List, εξέφρασε την  εκτίμηση ότι εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη χρόνος και τρόπος για να δοθούν λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα και να εξασφαλισθεί η χρήση ασφαλών καυσίμων για την παγκόσμια ναυτιλία. Τόνισε πως είναι αδιανόητο να αναμένεται να λειτουργήσουν πλοία, χρησιμοποιώντας μη δοκιμασμένα και ασφαλή  καύσιμα.

Η προθεσμία του 2020 που τέθηκε συνεπαγόταν τις κατάλληλες επενδύσεις  από τα διυλιστήρια προκειμένου να υπάρχει παγκοσμίως επαρκής διαθεσιμότητα των νέων καυσίμων. Όμως μέχρι  στιγμής τα καύσιμα αυτά δεν επαρκούν καθώς υπολογίζεται ότι θα καλυφθεί μόνο το 50% των αναγκών. Συνεπώς  η ημερομηνία προσαρμογής αποδεικνύεται  λανθασμένη, λέει ο κ. Βενιάμης, σύμφωνα με άρθρο της Ναυτεμπορκής


Περισσότερα

Shipbuilding: Αγώνας δρόμου για τα κορεάτικα ναυπηγεία για να επιτύχουν τους ετήσιους στόχους τουςShipbuilding: Αγώνας δρόμου για τα κορεάτικα ναυπηγεία για να επιτύχουν τους ετήσιους στόχους τους
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Τα τρία μεγάλα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας προσπαθούν να κλείσουν περισσότερες συμφωνίες για να επιτύχουν τους στόχους τους, καθώς το τέλος του έτους πλησιάζει.

Σύμφωνα με άρθρο του Hellenic Shipping News, τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), Hyundai Heavy Industries (HHI) και Samsung Heavy Industries (SHI) έχουν λάβει αυξανόμενο αριθμό παραγγελιών κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους και κυνηγούν την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί για το 2019.

Συγκεκριμένα, η HHI φέρεται να έχει πετύχει μέχρι στιγμής το 48% του ετήσιου στόχου, η DSME να έχει πετύχει το 51% του ετήσιου στόχου, ενώ η SHI έχει πετύχει το 69% του ετήσιου στόχου.


Περισσότερα

Shipping Insurance: Ασφάλιση P&I και sanctionsShipping Insurance: Ασφάλιση P&I και sanctions
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Μετά από την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε έξι κινεζικές ναυτιλιακές, συμπεριλαμβανομένων δυο θυγατρικών της Cosco, πολλοί παράγοντες  στην αγορά επηρεάσθηκαν, όπως ναυλωτές, τράπεζες  και λιμενικές αρχές, οι οποίοι ήδη επανεξετάζουν και επιδιώκουν να μειώσουν την έκθεσή τους στους κινδύνους που προέρχονται από τυχόν μελλοντικές  κυρώσεις των ΗΠΑ.

Μεταξύ των άμεσα επηρεασμένων μερών είναι και τα P&I clubs που έχουν ασφαλίσει τα πληρώματα στα πλοία που δέχονται κυρώσεις. Ιδιαίτερα, σύμφωνα με άρθρο του Lloyd’s List, δεκατρία μέλη του Διεθνούς Οργανισμού των P&I clubs παρέχουνν ασφάλεια P&I στο στόλο δεξαμενόπλοιων της Cosco.

Σύμφωνα με άρθρο του world maritime news, παρόλο που ο Διεθνής Οργανισμός P&I clubs δεν έχει προβεί σε σχόλια σχετικά με τις νέες κυρώσεις, υπάρχουν όροι στα συμβόλαια της ασφάλισης P&I που ακυρώνουν την ασφάλιση αν το φορτίο του πλοίου δεχτεί κυρώσεις. Αυτό ενδεχομένως αφήνει τα δεξαμενόπλοια πλέον ανασφάλιστα στα λιμάνια και κατά τη διάρκεια του πλου, ενώ εναλλακτική κάλυψη πρέπει να ζητηθεί από ασφαλιστικές εταιρείες που είναι διατεθειμένες να αναλάβουν τους σχετικούς κινδύνους.


Περισσότερα

Ε.2182/2019 Φορολογική μεταχείριση πώλησης συμμετοχών με ζημία ή εκκαθάρισης αλλοδαπής εταιρείας, στην οποία συμμετέχει ημεδαπή εταιρεία, με ζημίαΕ.2182/2019 Φορολογική μεταχείριση πώλησης συμμετοχών με ζημία ή εκκαθάρισης αλλοδαπής εταιρείας, στην οποία συμμετέχει ημεδαπή εταιρεία, με ζημία
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία |  Γενικά

Δημοσιεύτηκε η απόφαση Ε.2182/2019 από την ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση πώλησης συμμετοχών με ζημία ή εκκαθάρισης αλλοδαπής εταιρείας, στην οποία συμμετέχει ημεδαπή εταιρεία, με ζημία.

Η απόφαση αρχικά διευκρινίζει ότι σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 27 του ν.4172/2013, εάν με τον προσδιορισμό των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα το αποτέλεσμα είναι ζημία εντός του φορολογικού έτους, η ζημία αυτή μεταφέρεται για να συμψηφισθεί με τα επιχειρηματικά κέρδη διαδοχικά στα επόμενα πέντε (5) φορολογικά έτη.

Σε περίπτωση που στη διαμόρφωση της ζημίας έχει συμπεριληφθεί ζημιά από την οριστική διαγραφή της συμμετοχής, για το αποτέλεσμα αυτό (ζημία) θα έχει κανονικά εφαρμογή η παρ.1 του άρθρου 27 του ν.4172/2013 για τη μεταφορά της ζημίας.

Ομοίως, τα προαναφερθέντα έχουν εφαρμογή και αν στη διαμόρφωση της ζημιάς έχει συμπεριληφθεί αρνητικό στοιχείο (απώλεια κεφαλαίου) που προέκυψε λόγω εκκαθάρισης αλλοδαπής εταιρείας που εδρεύει είτε στην ΕΕ/ΕΟΧ είτε σε τρίτη χώρα, υπό την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή στην αλλοδαπή εταιρεία δεν αποτελούσε μέρος περιουσίας μόνιμης εγκατάστασης της μητρικής εταιρείας στην αλλοδαπή.


Περισσότερα

Ε.2181/2019 Μείωση μετοχικού κεφαλαίου ανώνυμης εταιρείας που έχει προέλθει από μετασχηματισμό με τις διατάξεις του ν.δ.1297/1972Ε.2181/2019 Μείωση μετοχικού κεφαλαίου ανώνυμης εταιρείας που έχει προέλθει από μετασχηματισμό με τις διατάξεις του ν.δ.1297/1972
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία |  Γενικά

Δημοσιεύτηκε η απόφαση Ε.2181/2019 από την ΑΑΔΕ για τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου ανώνυμης εταιρείας που έχει προέλθει από μετασχηματισμό με τις διατάξεις του ν.δ.1297/1972.

Κατά το μετασχηματισμό εταιρειών, η υπεραξία που διαπιστώνεται από την απογραφή των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των συγχωνευόμενων επιχειρήσεων εμφανίζεται απαραιτήτως σε ειδικούς λογαριασμούς της συγχωνεύουσας ή νέας εταιρείας και φορολογείται κατά το χρόνο της καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο διάλυσής της.

Ενόψει των ανωτέρω, σε περίπτωση μείωσης μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας η οποία προήλθε από μετασχηματισμό με τις διατάξεις του ν.δ.1297/1972, το ποσό της υπεραξίας του ν.δ.1297/1972 δεν φορολογείται κατά τον χρόνο που λαμβάνει χώρα η μείωση μετοχικού κεφαλαίου καθόσον δεν συντελείται διάλυση της εταιρείας, επιφυλασσομένων των λοιπών διατάξεων του ν.δ.1297/1972 περί τήρησης ελάχιστου ορίου κεφαλαιοποίησης για μία πενταετία από τη συγχώνευση ή μετατροπή.

Σε περίπτωση που η μείωση μετοχικού κεφαλαίου προέρχεται από το ποσό της κεφαλαιοποιηθείσας υπεραξίας του ν.δ.1297/1972, το υπόλοιπο του ειδικού λογαριασμού δεν μεταβάλλεται καθόσον το σύνολο της υπεραξίας θα υπαχθεί σε φορολογία κατά τον χρόνο διάλυσης της εταιρείας κατά ρητή διατύπωση του νόμου (αναβαλλόμενη φορολογική υποχρέωση).

Σε περίπτωση που δεν έχει κεφαλαιοποιηθεί το σύνολο της υπεραξίας και μέρος αυτής εμφανίζεται σε λογαριασμό αποθεματικού, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 47 του ν.4172/2013 κατά τον χρόνο μεταγενέστερης κεφαλαιοποίησης ή διανομής του αποθεματικού αυτού.


Περισσότερα

ΔΕΔ 2507/2019 Επιστροφή ΦΠΑ λόγω οριστικής διαγραφής απαίτησης – Μείωση φορολογικής βάσης βάσει της απόφασης ΣτΕ 355/2019ΔΕΔ 2507/2019 Επιστροφή ΦΠΑ λόγω οριστικής διαγραφής απαίτησης – Μείωση φορολογικής βάσης βάσει της απόφασης ΣτΕ 355/2019
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία |  Γενικά

Η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ επανεξέτασε την ενδικοφανή προσφυγή εταιρείας, η οποία ζητούσε να γίνει δεκτή η επιφύλαξη περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, σχετικά με οριστικά μη εισπραχθέντα Φ.Π.Α. εκροών που βάρυνε απαίτηση που διαγράφηκε οριστικά.

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με δημοσίευμα του taxheaven.gr, η προσφεύγουσα εταιρεία συνήψε ιδιωτικό συμφωνητικό με πελάτη της για τη μείωση της συνολικής οφειλής στο 50% λόγω υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης. Με βάση προγενέστερη υπόθεση, όμοια με την υπό εξέταση περίπτωση, το ΣτΕ είχε αποφασίσει:

«να ικανοποιήσει το αίτημα περί μειώσεως της βάσης επιβολής του φόρου της προσφεύγουσας, να προβεί σε νέα εκκαθάριση του οφειλομένου απ' αυτήν ποσού φόρου της προαναφερθείσας περιόδου, σύμφωνα με τα παραπάνω και να της επιστρέψει το τυχόν προκύπτον πιστωτικό υπόλοιπο, το οποίο, εν όψει των γενομένων δεκτών στη σκέψη 16, πρέπει να της επιστραφεί νομιμοτόκως από της υποβολής της επιφύλαξης (...)».

Με βάση τα ανωτέρω, η ΔΕΔ με την απόφαση 2507/2019 έκανε δεκτή την προσφυγή της προσφεύγουσας εταιρείας και αποφάσισε την μείωση της βάσης επιβολής φόρου, τη νέα εκκαθάριση του οφειλόμενου ποσού φόρου και την επιστροφή τυχόν προκύπτοντος πιστωτικού υπολοίπου νομιμοτόκως.


Περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας
Moore Stephens AE
Ακτή Μιαούλη 93,18 538 Πειραιάς
Τ.Θ. 80 132
Tel. +30 2130 186100
Fax +30 2130 186101
www.moore.gr
Moore Stephens in Greece since 1963
Damianos ConstantinouΔαμιανός Κωνσταντίνου
Founder
damianos.constantinou@moore.gr
Costas ConstantinouΚώστας Κωνσταντίνου
Managing Partner
costas.constantinou@moore.gr
Panayiotis VarelasΠαναγιώτης Βαρελάς
Tax Consulting Partner
panayiotis.varelas@moore.gr
Dionisis GalanisΔιονύσης Γαλάνης
Audit Partner
dionisis.galanis@moore.gr
Charalambo EvlambidesΧαράλαμπος Ευλαμπίδης
Tax Partner
charalambos.evlambides@moore.gr
Theodosis IgnatidisΘεοδόσης Ιγνατίδης
Head of Audit
theodosis.ignatidis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠηνελόπη Κασανή
Governance, Risk & Assurance Partner
pinelopi.kassani@moore.gr
Michael OrfanidesΜιχάλης Ορφανίδης
Audit Partner
michael.orfanidis@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΣτέλλα Παλαιολόγου
Audit Partner
stella.paleologou@moore.gr
Diamantis DiamantarawΠάρης Τζαμουράνης
Audit Partner
paris.tzamouranis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠαναγιώτης Χατζηαντώνογλου
Audit Partner
panayiotis.hatziantonoglou@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΧρυσόστομος Χρυσοστόμου
M. Director - MS Accounting Services A.E.
chrysostomos.chrysostomou@moore.gr

Πιστεύουμε πως, κατά το χρόνο της δημοσίευσης, οι πληροφορίες σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο είναι σωστές, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκαλείται σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ως αποτέλεσμα της δράσης ή της αποχής από δράση, βάσει οποιουδήποτε στοιχείου στο παρόν .
Το παρόν δημοσιεύθηκε από την © Moore Stephens Α.Ε. Ελλάδας, μια εταιρεία-μέλος της Moore Stephens International Limited, μια παγκόσμια ένωση ανεξάρτητων επιχειρήσεων. Η Moore Stephens Α.Ε. είναι μια εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας και που παρέχει ελεγκτικές εργασίες και άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες σε πελάτες.
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων: «Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Οδηγία 2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έγγραφο A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και οι διαδικασίες διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας, πατήστε εδώ για διαγραφή.