Moore Greece Newsletter - Νοέμβριος 2019
This newsletter provides information to Moore Stephens S.A. Greece newsletter subscribers.
www.moore.gr

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
 Επιχειρήσεις |  Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Ναυτιλία |  Φορολογία |  Γενικά

Με ιδιαίτερη χαρά, η Moore παρουσιάζει το Moore Maritime Index, ένα μοναδικό εργαλείο το οποίο παρέχει πληροφορίες για τα λειτουργικά κόστη, τους ναύλους και τα κόστη δεξαμενισμού ανά κατηγορόα πλοίων με δεδομένα από μια βάση 1.500 πλοίων.

Ακόμα, η Moore Greece συμμετείχε στο Open Day 2019 που διοργανώθηκε από το YES Forum, προκειμένου νέοι άνθρωποι να πάρουν μια γεύση από τους ρυθμούς και την ενέργεια ενός εκ των μεγαλύτερων ναυτιλιακών κέντρων παγκοσμίως, που δεν είναι άλλο από τον Πειραιά.

Στα ναυτιλιακά νέα, η Moore σκιαγραφεί τις νέες αρχές "Poseidon Principles" και τη σημασία τους για τη ναυτιλιακή κοινότητα. Ακόμα, το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην ανάγκη για μείωση της υπερπροσφοράς στον τομέα των bulk carriers, στην επιστροφή των ναύλων των VLCC σε κανονικά επίπεδα αλλά και στην παρατηρούμενη αστάθεια και συνεχή μεταβλητότητα στις τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων.

Τέλος, στα φορολογικά νέα, παρουσιάζουμε την περαιτέρω θωράκιση του συστήματος Φ.Π.Α. της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce), τα νέα ηλεκτρονικά Βιβλία "myDATA" από την Α.Α.Δ.Ε. καθώς και την έγκριση της ΕΕ της συμφωνίας για τη θέσπιση νέων κανόνων που καθιστούν ευκολότερη την συγχώνευση, διάσπαση και μετακίνηση εταιρειών εντός της ενιαίας αγοράς.


Stay Informed
forwardSubscribe / Manage
forwardForward to a colleague
websiteVisit Website
contactContact us
facebookFollow us on facebook
twitterFollow us on twitter
linkedinFollow us on linkedin
homeΠροηγούμενα Newsletters
Η Moore Stephens κερδίζει το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award
Πρεμιέρα για το Moore Maritime IndexΠρεμιέρα για το Moore Maritime Index
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Το Νοέμβριο, η Moore δημοσίευσε το Moore Maritime Index, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε πλοιοκτήτες και συμβούλους να αναλύσουν τα λειτουργικά έξοδα και έσοδα των πλοίων με βάση ένα μεγάλο δείγμα πλοίων από τον παγκόσμιο στόλο.

Το Moore Maritime Index παρέχει πληροφορίες για περισσότερα από 1.500 πλοία σε περισσότερες από 20 κατηγορίες πλοίων, που καλύπτουν τις εξής κατηγορίες κόστους: α) κόστος πληρωμάτων: μισθοί, προμήθειες και άλλα έξοδα πληρωμάτων, β) εφόδια: λιπαντικά και άλλα εφόδια, γ) έξοδα επισκευών και συντήρησης, συμπεριλαμβανομένων ανταλλακτικών, δ) έξοδα ασφάλισης και ε) έξοδα διαχείρισης και διοίκησης.

Επιπλέον, το Moore Maritime Index παρέχει αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με τα έσοδα των πλοίων και τα έξοδα δεξαμενισμού.

"Το Moore Maritime Index δημοσιεύεται σε μια εποχή που ο τομέας κάνει καλή δουλειά στον έλεγχο του κόστους. Τα δεδομένα μας λένε ότι υπάρχουν ορισμένες σχέσεις και συσχετίσεις που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω, προκειμένου να βελτιστοποιηθούν οι λειτουργίες των πλοίων", λέει ο Κώστας Κωνσταντίνου, Global Maritime Leader της Moore.

Μέσα από αυτό το νέο εργαλείο, παρέχεται δωρεάν ανάλυση βασικών λειτουργικών δαπανών, ναύλων και κόστους δεξαμενισμού για όλους τους χρήστες, με επιπλέον πλεονεκτήματα για τους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές που συνεισέφεραν δεδομένα.


Περισσότερα

Η Moore Greece στο Open Day του YES Forum 2019Η Moore Greece στο Open Day του YES Forum 2019
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Open Day του YES Forum στην ακτή Μιαούλη. Στόχος του Open Day ήταν οι νέοι συμμετέχοντες να πάρουν μια μικρή γεύση από τους ρυθμούς και την ενέργεια ενός εκ των μεγαλύτερων ναυτιλιακών κέντρων παγκοσμίως, που δεν είναι άλλο από τον Πειραιά.

Οι 100 νέοι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα γραφεία μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο ναυτιλιακό κλάδο. Μεταξύ άλλων, επισκέφτηκαν και τα γραφεία της Moore Greece, όπου μπόρεσαν να μάθουν λεπτομέρειες για τη δραστηριότητα του Οργανισμού μας και να ενημερωθούν σχετικά με την παροχή μίας ευρείας γκάμας υπηρεσιών τις οποίες παρέχει η Moore Greece προς τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. 

Το Open Day έκλεισε με τη συνάντηση όλων στον ΟΛΠ, όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε η δράση του YES Forum και έγινε ο απολογισμός της ημέρας Open Day 2019.


Περισσότερα

Environmental Sustainability in the Shipping IndustryEnvironmental Sustainability in the Shipping Industry
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Στις 18 Ιουνίου 2019, 11 μεγάλες ναυτιλιακές τράπεζες υπέγραψαν τις αρχές «Poseidon Principles», οι οποίες καθιερώνουν το πλαίσιο με το οποίο οι τράπεζες θα χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια των ναυτιλιακών επιχειρήσεων να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2050. Οι νέες αυτές αρχές θα επηρεάσουν τόσο τις τράπεζες, όσο και τις ναυτιλιακές εταιρείες. Οι μεν τράπεζες θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα που θα πρέπει να υποβάλλουν αναφορές για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ από τα ναυτιλιακά τους χαρτοφυλάκια ετησίως.

Παράλληλα, αναμένεται να εισαχθούν νέοι όροι (covenants) στις συμφωνίες δανείων, οι οποίες θα απαιτούν από τους πλοιοκτήτες να υποβάλουν τα κατάλληλα δεδομένα προς τις τράπεζες, προκειμένου αυτές να προετοιμάσουν τις απαιτούμενες αναφορές. Ένα ενδεχόμενο ζήτημα είναι οι τράπεζες να απαιτήσουν την επαλήθευση των στοιχείων αυτών πριν από την υποβολή τους και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετες διοικητικές και οικονομικές δαπάνες για τους πλοιοκτήτες.

Οι πλοιοκτήτες, των οποίων τα πλοία δεν συμμορφώνονται με τους στόχους εκπομπών του IMO, μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολία στην ανεύρεση δανεισμού. Υπάρχουν βέβαια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δε συμμετέχουν ακόμα σε αυτή την πρωτοβουλία, αν και περισσότερες τράπεζες αναμένεται  να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο μέλλον. Οι ιδιοκτήτες μη συμμορφούμενων πλοίων αναμένεται να δουν το κόστος δανεισμού τους να αυξάνεται σημαντικά, καθώς θα ζητηθεί περιβαλλοντική πριμοδότηση.


Περισσότερα

Dry Bulk Market: Επιτακτική ανάγκη για μείωση της υπερπροσφοράςDry Bulk Market: Επιτακτική ανάγκη για μείωση της υπερπροσφοράς
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά dry bulk σκιαγράφησε η πρόεδρος της BIMCO, η κ. S. Kaptanoglu, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του 9th City of London Biennial Meeting στο Λονδίνο. Η πρόεδρος της BIMCO τόνισε ότι «τα τελευταία δέκα χρόνια η ανάπτυξης της προσφορά bulkers ξεπερνά την αντίστοιχη της ζήτησης με αποτέλεσμα οι ναύλοι να υποχωρούν».

Σύμφωνα με άρθρο στα Ναυτικά Χρονικά, η ίδια επισήμανε ότι σπουδαίο ρόλο στην αγορά διαδραματίζει η Κίνα, εκφράζοντας έντονο προβληματισμό για το γεγονός ότι κάθε χρόνο η Κίνα μειώνει κατά 2% τις εισαγωγές iron ore. Για τη μεγάλη πρόκληση του ΙΜΟ 2020, η κ. Kaptanoglu σημείωσε ότι είναι συζητήσιμο το κατά πόσο θα επιμεριστεί το κόστος της μετάβασης αυτής σε ναυλωτές και άλλα εμπλεκόμενα με τη ναυτιλία μέρη.

Τέλος, η ίδια χαρακτήρισε το sulphur cap ως μοναδική ευκαιρία για τους ναύλους στα dry bulk carriers τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα αλλά επανέλαβε ότι η υπερπροσφορά στην αγορά εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη.


Περισσότερα

Tankers: Επιστροφή των ναύλων των VLCC σε κανονικά επίπεδα μετά από την πρόσφατη ξέφρενη αύξησηTankers: Επιστροφή των ναύλων των VLCC σε κανονικά επίπεδα μετά από την πρόσφατη ξέφρενη αύξηση
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Οι ναύλοι των VLCC σημείωσαν μείωση, επιστρέφοντας στα "κανονικά" τους επίπεδα, έπειτα από το ξέφρενο ράλι του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία μεγάλων ναυλομεσιτικών οίκων, όπως αναφέρει σε άρθρο η Ναυτεμπορική. Υπενθυμίζεται ότι οι ναύλοι στα VLCC είχαν εκτοξευθεί κατά το προηγούμενο διάστημα σε εντυπωσιακά επίπεδα, με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο για κλείσιμο ναύλων ακόμα και στις 300.000 δολάρια τη μέρα.

Αυτή η αυξημένη ζήτηση ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς γεγονότων. Βασικότεροι λόγοι ήταν οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε ναυτιλιακές εταιρείες για συναλλαγές με το Ιράν καθώς και η επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, που δημιούργησαν μια τεχνητή αύξηση της ζήτησης για χωρητικότητα σε συγκεκριμένα routes. Πλέον, φαίνεται πως αυτή η ανισορροπία στην αγορά αποκαταστάθηκε και οι ναύλοι επανήλθαν στην «κανονικότητά» τους.


Περισσότερα

Containerships: Δύσκολο το 2019, καλύτερες οι προοπτικές για το 2020Containerships: Δύσκολο το 2019, καλύτερες οι προοπτικές για το 2020
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Έντονη ανησυχία κυριαρχεί στην αγορά των containerships, αφού σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του οίκου αναλύσεων Alphaliner που παρουσιάζονται στα Ναυτικά Χρονικά, ο στόλος θα παρουσιάσει αύξηση κατά 3,7% σε όρους χωρητικότητας, ενώ η ανάπτυξη διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αναμένεται να φτάσει μόνο το 2,7% κατά τη διάρκεια του έτους.

Παράλληλα, τα containerships φαίνεται πως έχουν επηρεαστεί στο σημαντικότερο βαθμό από τις εμπορικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας και τις γεωπολιτικές εντάσεις. Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της αγοράς, η αγορά πρέπει να προετοιμαστεί για μεταβλητότητα τόσο σε εμπορικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Παρόλα αυτά, οι εκτιμήσεις του οίκου Alphaliner για το 2020 είναι περισσότερο αισιόδοξες, καθώς η ανάπτυξη της ζήτησης για τη μεταφορά εμπορευμάτων σε containers εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 2,8% με την ανάπτυξη του στόλου των containerships να αγγίζει το 3,3%, σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις.


Περισσότερα

Shipping Finance: Παραρτήματα της ICBC και της Bank of China στην ΑθήναShipping Finance: Παραρτήματα της ICBC και της Bank of China στην Αθήνα
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαίωσε την απόφαση της Bank of China και της Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) να ιδρύσουν υποκαταστήματα στην Αθήνα. Η ναυτιλία πιστεύεται ότι ήταν το βασικό κίνητρο πίσω από την απόφαση των δύο τραπεζών που είναι σημαντικοί χρηματοδότες και δανειστές της βιομηχανίας και έχουν ήδη ένα αυξημένο ελληνικό χαρτοφυλάκιο, σύμφωνα με άρθρο του Seatrade Maritime News.

Η Bank of China αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς δανειστές παγκοσμίως, με ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο ύψους 16 δισ. δολαρίων, ενώ η ICBC είναι ο ηγέτης της αγοράς στη χρηματοδοτική μίσθωση πλοίων με χαρτοφυλάκιο 12 δισ. δολαρίων. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν επενδύσει περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες ναυπηγήσεις στα κινεζικά ναυπηγεία που έχουν κατασκευάσει περισσότερα από 1.000 σκάφη τα τελευταία 15 χρόνια.


Περισσότερα

IMO 2020: Αστάθεια και συνεχής μεταβλητότητα στις τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων IMO 2020: Αστάθεια και συνεχής μεταβλητότητα στις τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Σε λιγότερο από δύο μήνες τίθεται σε εφαρμογή ο κανονισμός του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για τη χρήση από τα πλοία καυσίμων μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο. Ενόψει της εφαρμογής του νέου αυτού κανονισμού, οι τιμές των καυσίμων υψηλής περιεκτικότητας σε θείο (HSFO) και χαμηλής περιεκτικότητας (MGO-LS) παρουσίασαν μεγάλη μεταβλητότητα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που παρέχει η Bimco στους πλοιοκτήτες μέλη της, η τιμή του καυσίμου πετρελαίου υψηλής περιεκτικότητας σε θείο (HSFO) γίνεται όλο και πιο ασταθής τους τελευταίους μήνες. Αυτή η μεταβλητότητα των τιμών προβληματίζει και τους πλοιοκτήτες που καλούνται να αποφασίσουν για το αν θα εγκαταστήσουν scrubbers στα πλοία τους ώστε να χρησιμοποιούν το φτηνότερο καύσιμο ή θα επιλέξουν το ακριβότερο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό στο επίπεδο του ανταγωνισμού.


Περισσότερα

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ζητά την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την αποφυγή και αντιμετώπιση περιστατικών επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στον κόλπο της ΓουϊνέαςΗ Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ζητά την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την αποφυγή και αντιμετώπιση περιστατικών επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στον κόλπο της Γουϊνέας
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Με δελτίο τύπου της στις 8.11.2019, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία της και τον έντονο προβληματισμό της για τα πρόσφατα περιστατικά ενόπλων επιθέσεων και απαγωγών σε βάρος εμπορικών πλοίων στην περιοχή του κόλπου της Γουϊνέας.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη απαγωγή μελών πληρώματος εμπορικού πλοίου με ελληνική σημαία, η ΕΕΕ εκφράζει τη λύπη της και τη συμπαράσταση της στους οικείους των ναυτικών. Παράλληλα, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους στη διεθνή ναυτιλία να θέσουν ως προτεραιότητα την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων.


Περισσότερα

Διακυμάνσεις στη δραστηριότητα αγορών και πωλήσεων πλοίωνΔιακυμάνσεις στη δραστηριότητα αγορών και πωλήσεων πλοίων
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Η αγορά μεταχειρισμένων πλοίων είναι αρκετά ασταθής αυτήν την περίοδο, ενώ παράλληλα η πλειοψηφία των πλοιοκτητών απέχει από παραγγελίες νέων πλοίων. Στην τελευταία έκθεσή του, ο ναυλομεσιτικός οίκος Allied σημείωσε ότι στις αγοραπωλησίες dry bulk carriers διανύουμε μια αρκετά ασταθή περίοδο, με τις προτιμήσεις να αλλάζουν γρήγορα, ακόμη και σε εβδομαδιαία βάση.

Τις τελευταίες ημέρες, ελάχιστες συναλλαγές ήρθαν στο φως, κάτι το οποίο δημιουργεί αμφιβολίες όσον αφορά το ενδιαφέρον της αγοράς. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως αποτελεί μια προσωρινή παύση, δεδομένης της πρόσφατης κατάστασης των ναύλων. Όσον αφορά τα δεξαμενόπλοια, ο όγκος συναλλαγών διατηρήθηκε σε σχετικά μέτρια επίπεδα, ενώ αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μέχρι το τέλος του έτους.


Περισσότερα

Το σύστημα Φ.Π.Α. της Ευρωπαϊκής  Ένωσης θωρακίζεται περαιτέρω για την καταπολέμηση της απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce)Το σύστημα Φ.Π.Α. της Ευρωπαϊκής Ένωσης θωρακίζεται περαιτέρω για την καταπολέμηση της απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce)
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία |  Γενικά

Το σύστημα Φ.Π.Α. της Ευρωπαϊκής  Ένωσης θωρακίζεται περαιτέρω για την καταπολέμηση της απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce).

Οι νέοι κανόνες που  συμφωνήθηκαν  θα ενισχύσουν την ικανότητα των κρατών- μελών να καταπολεμούν την απάτη σε θέματα Φ.Π.Α στο ηλεκτρονικό εμπόριο διασφαλίζοντας ότι οι ειδικοί σε θέματα καταπολέμησης της απάτης/εμπειρογνώμονες των κρατών-μελών της ΕΕ θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με τον ΦΠΑ, τα οποία διαθέτουν οι ενδιάμεσοι  πάροχοι  υπηρεσιών πληρωμών, όπως οι πάροχοι πιστωτικών καρτών.


Περισσότερα

Ηλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε. – myDATAΗλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε. – myDATA
 Επιχειρήσεις |  Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Φορολογία |  Γενικά

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με τις επιχειρήσεις.

"myDATA", δηλαδή my Digital Accounting and Tax Application, είναι το όνομα της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την οποία η ΑΑΔΕ εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων.

Για την επικοινωνία των λογιστικών / εμπορικών προγραμμάτων των επιχειρήσεων με την ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA διατίθεται μία διεπαφή REST API που διαχειρίζεται τα αιτήματα και τις απαντήσεις μεταξύ των δύο εφαρμογών.

Η διεπαφή REST API της myDATA έχει χαρακτηριστικά υψηλής διαθεσιμότητας και επιτρέπει στους κατασκευαστές λογισμικού να αναβαθμίσουν τα προγράμματά τους, ώστε αυτά να ενημερώνουν τα Ηλεκτρονικά Βιβλία αυτόματα, είτε σε πραγματικό χρόνο, είτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Περισσότερα

Έγκριση της ΕΕ της συμφωνίας για τη θέσπιση νέων κανόνων που καθιστούν ευκολότερη την συγχώνευση, διάσπαση και μετακίνηση εταιρειών εντός της ενιαίας αγοράςΈγκριση της ΕΕ της συμφωνίας για τη θέσπιση νέων κανόνων που καθιστούν ευκολότερη την συγχώνευση, διάσπαση και μετακίνηση εταιρειών εντός της ενιαίας αγοράς
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία |  Γενικά

Εγκρίθηκε επίσημα από το  Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η συμφωνία σχετικά με την θέσπιση νέων κανόνων που καθιστούν ευκολότερη την συγχώνευση, διάσπαση και μετακίνηση εταιρειών εντός της ενιαίας αγοράς. Οι κανόνες αυτοί "θα δώσουν τη δυνατότητα στις εταιρείες να καταστούν ανταγωνιστικότερες και να επεκταθούν εύκολα σε ολόκληρη την ΕΕ".


Περισσότερα

Υποβολή Οικονομικών Καταστάσεων στην Τράπεζα της ΕλλάδοςΥποβολή Οικονομικών Καταστάσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος
 Επιχειρήσεις |  Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Γενικά

Οι  επιχειρήσεις, που δημοσιεύουν ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ υποχρεούνται από φέτος, με βάση Πράξη του Διοικητή Αρ.2682/03.06.2019 να υποβάλλουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα οικονομικά τους στοιχεία, συμπληρώνοντας συγκεκριμένα υποδείγματα χρηματοοικονομικών καταστάσεων.

Ειδικά για φέτος, η πρώτη υποβολή αφορά στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις των χρήσεων 2016, 2017 και 2018.


Περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας
Moore Stephens AE
Ακτή Μιαούλη 93,18 538 Πειραιάς
Τ.Θ. 80 132
Tel. +30 2130 186100
Fax +30 2130 186101
www.moore.gr
Moore Stephens in Greece since 1963
Damianos ConstantinouΔαμιανός Κωνσταντίνου
Founder
damianos.constantinou@moore.gr
Costas ConstantinouΚώστας Κωνσταντίνου
Managing Partner
costas.constantinou@moore.gr
Panayiotis VarelasΠαναγιώτης Βαρελάς
Tax Consulting Partner
panayiotis.varelas@moore.gr
Dionisis GalanisΔιονύσης Γαλάνης
Audit Partner
dionisis.galanis@moore.gr
Charalambo EvlambidesΧαράλαμπος Ευλαμπίδης
Tax Partner
charalambos.evlambides@moore.gr
Theodosis IgnatidisΘεοδόσης Ιγνατίδης
Head of Audit
theodosis.ignatidis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠηνελόπη Κασανή
Governance, Risk & Assurance Partner
pinelopi.kassani@moore.gr
Michael OrfanidesΜιχάλης Ορφανίδης
Audit Partner
michael.orfanidis@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΣτέλλα Παλαιολόγου
Audit Partner
stella.paleologou@moore.gr
Diamantis DiamantarawΠάρης Τζαμουράνης
Audit Partner
paris.tzamouranis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠαναγιώτης Χατζηαντώνογλου
Audit Partner
panayiotis.hatziantonoglou@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΧρυσόστομος Χρυσοστόμου
M. Director - MS Accounting Services A.E.
chrysostomos.chrysostomou@moore.gr

Πιστεύουμε πως, κατά το χρόνο της δημοσίευσης, οι πληροφορίες σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο είναι σωστές, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκαλείται σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ως αποτέλεσμα της δράσης ή της αποχής από δράση, βάσει οποιουδήποτε στοιχείου στο παρόν .
Το παρόν δημοσιεύθηκε από την © Moore Stephens Α.Ε. Ελλάδας, μια εταιρεία-μέλος της Moore Stephens International Limited, μια παγκόσμια ένωση ανεξάρτητων επιχειρήσεων. Η Moore Stephens Α.Ε. είναι μια εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας και που παρέχει ελεγκτικές εργασίες και άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες σε πελάτες.
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων: «Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Οδηγία 2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έγγραφο A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και οι διαδικασίες διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας, πατήστε εδώ για διαγραφή.