Moore Greece Newsletter - Σεπτέμβριος 2018
This newsletter provides information to Moore Stephens S.A. Greece newsletter subscribers.
www.moore.gr

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
 Γενικά

Στο ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Σεπτεμβρίου 2018, σας παρουσιάζουμε τη νέα έρευνα της Moore Stephens  UK "Shipping confidence Survey" για την εμπιστοσύνη στη ναυτιλία, καθώς και τη νέα έρευνα "Shipping Risk Survey" για τους κινδύνους στη ναυτιλιακή αγορά.

Επίσης, το ενδιαφέρον μας εστιάστηκε στην αλλαγή της στάσης των πλοιοκτητών απέναντι στα scrubbers, που έχει αναπροσαρμόσει αυξητικά τις εκτιμήσεις για την κατανάλωση καυσίμων υψηλής περιεκτικότητας σε θείο. Ακόμη σας παρουσιάζουμε αφενός την καλή εικόνα στην αγορά των δεξαμενόπλοιων το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφετέρου το αρνητικό κλίμα που υφίσταται στην αγορά των Dry Bulk Carriers και ειδικότερα στην κατηγορία των Capesize.

Στα εργατικά, ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται το πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας. Τέλος, σας παρουσιάζουμε τις βασικές αλλαγές από το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών και τη διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τη ζημία που προκύπτει για επιχείρηση από την εκκαθάριση εταιρείας στην οποία συμμετέχει.


Stay Informed
forwardSubscribe / Manage
forwardForward to a colleague
websiteVisit Website
contactContact us
facebookFollow us on facebook
twitterFollow us on twitter
linkedinFollow us on linkedin
homeΠροηγούμενα Newsletters
Η Moore Stephens κερδίζει το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award
Shipping Confidence Survey από τη Moore StephensShipping Confidence Survey από τη Moore Stephens
 Ναυτιλία

Η εμπιστοσύνη στη ναυτιλία μειώθηκε ελαφρώς κατά τους τρεις μήνες έως τα τέλη Αυγούστου του 2018, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Shipping Confidence Survey.

Το μέσο επίπεδο εμπιστοσύνης που εκφράστηκε από το σύνολο των ερωτηθέντων μειώθηκε στο 6,3, σε σύγκριση με το τετραετές υψηλό των 6,4 που καταγράφηκε το Μάιο του 2018. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών συγκεκριμένα αυξήθηκε από 6,6 σε 6,8, βαθμολογία που ισοδυναμεί με το υψηλότερο επίπεδο που επιτεύχθηκε σε αυτήν την κατηγορία ερωτηθέντων από όταν ξεκίνησε η έρευνα τον Μάιο του 2008.


Περισσότερα

Shipping Risk Survey από τη Moore Stephens: Αδυναμία εντοπίστηκε στη διαχείριση του κινδύνου ναυτιλίαςShipping Risk Survey από τη Moore Stephens: Αδυναμία εντοπίστηκε στη διαχείριση του κινδύνου ναυτιλίας
 Ναυτιλία

Στη νέα ετήσια έρευνα «Shipping Risk Survey» από τη Moore Stephens οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν το βαθμό στον οποίο η διαχείριση επιχειρηματικών και επιχειρησιακών κινδύνων συμβάλλει στην επιτυχία της ναυτιλίας με 5,9 στα 10,0, σε σύγκριση με 6,8 στην έρευνα του 2017.

Ως βασικός παράγοντας που αποτελεί τον υψηλοτερο κίνδυνο για τη ναυτιλία ψηφίστηκε ο παράγοντας "μεταβαλλόμενες τάσεις στη ζήτηση". Έπειτα, εμφανίζεται το κόστος και η διαθεσιμότητα χρηματοδότησης, ακολουθούμενη από τον ανταγωνισμό. Σημειώνεται ότι πολλοί ερωτηθέντες αναφέρθηκαν στις σημαντικές αυξήσεις στο κόστος των καυσίμων και στις γεωπολιτικές αλλαγές.


Περισσότερα

Οι πλοιοκτήτες επανεξετάζουν τη στάση τους απέναντι στα scrubbersΟι πλοιοκτήτες επανεξετάζουν τη στάση τους απέναντι στα scrubbers
 Ναυτιλία

Η πολυσυζητημένη ρύθμιση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για μείωση των εκπομπών θείου από τα πλοία έχει εξ αρχής επιφέρει έντονο σκεπτικισμό στους πλοιοκτήτες, οι οποίοι φαίνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα επανεξετάζουν τη στάση τους απέναντι στα συστήματα καθαρισμού καυσαερίων, γνωστά ως scrubbers.

Mε βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, μέχρι το 2020 αναμένεται πάνω από 2.100 πλοία να είναι εξοπλισμένα με scrubbers, κάτι που υπερβαίνει κατά πολύ την αρχική εκτίμηση για μόλις 1.500 πλοία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Thomas Olney, σύμβουλος ενέργειας της Fact Global Energy στο Reuters.

Εάν η υιοθέτηση των scrubbers συνεχιστεί με τους τρέχοντες ρυθμούς τους επόμενους 18 μήνες, η κατανάλωση καυσίμων υψηλής περιεκτικότητας σε θείο το 2020 μπορεί να ξεπεράσει τα 800.000 βαρέλια την ημέρα, αντίθετα με την αρχική εκτίμηση των 300,000 - 400.000 βαρελιών.


Περισσότερα

Η Κίνα δε σκοπεύει να απαγορεύσει τα “open loop scrubbers”Η Κίνα δε σκοπεύει να απαγορεύσει τα “open loop scrubbers”
 Ναυτιλία

Μετά από εικασίες ότι η Κίνα θα μπορούσε να απαγορεύσει τη χρήση των "open loop scrubbers" ως μέτρο συμμόρφωσης με τις νέες απαιτήσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), αξιωματούχοι της Κίνας έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η χώρα δεν σχεδιάζει μια τέτοια απαγόρευση. Εξήγησαν ότι εφόσον τα scrubbers συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία, μια τέτοια απαγόρευση δε θα συμβεί.

Από την 1η Οκτωβρίου 2018, τα πλοία που λειτουργούν στις περιοχές ECA (Emission Control Areas) της Κίνας δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν καύσιμα με περιεκτικότητα σε θείο άνω του 0,5%, εκτός εάν εγκατασταθεί ένα εγκεκριμένο σύστημα καθαρισμού καυσαερίων, σύμφωνα με δηλώσειτς του «Gard P & I Club» που δημοσιεύεται στο Safety4Sea.

Εν τω μεταξύ, η ναυτιλιακή βιομηχανία γίνεται ολοένα και περισσότερο πολωμένη σε σχέση με τα scrubbers. Η διαφωνία αφορά την περιβαλλοντική ασφάλεια της τεχνολογίας, ενώ ορισμένες χώρες όπως το Βέλγιο και ορισμένες περιοχές της Γερμανίας έχουν ήδη επιβάλει απαγορεύσεις. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Global Market Insights, τα scrubbers θα ξεπεράσουν τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, καθώς ήδη πολύ πλοιοκτήτες επιλέγουν αυτή τη λύση.


Περισσότερα

Αγορά δεξαμενόπλοιων: Αυξημένοι ναύλοι κατά τη διάρκεια του ΑυγούστουΑγορά δεξαμενόπλοιων: Αυξημένοι ναύλοι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου
 Ναυτιλία

Στην τελευταία μηνιαία έκθεσή του, ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC), η οποία δημοσιεύται στο Hellenic Shipping News, παρουσίασε μια καλή εικόνα για την πορεία της ναυτιλιακής αγοράς δεξαμενόπλοιων. Οι μέσοι ναύλοι στην αγορά δεξαμενόπλοιων αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 7% από τον προηγούμενο μήνα.

Η μέση αύξηση οφείλεται κυρίως στα κέρδη που καταγράφηκαν για τις κατηγορίες VLCC και Aframax, σε αντίθεση με τους ναύλους των Suezmax που παρουσίασαν αρνητικές εξελίξεις. Οι ναύλοι των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων συνέχισαν να παραμένουν αδύναμοι, ακολουθώντας την τάση που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες, χωρίς σαφή σημάδια ανάκαμψης.


Περισσότερα

Αρνητικό κλίμα στην αγορά των Capesize Dry Bulk CarriersΑρνητικό κλίμα στην αγορά των Capesize Dry Bulk Carriers
 Ναυτιλία

Η αγορά των Capesize σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση στην αγορά των Dry Bulk Carriers το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τους «υπερατλαντικούς» ναύλους να υποχωρούν σημαντικά, σύμφωνα με άρθρο του  Hellenic Shipping News.  Για τα Panamax και τα Supramax τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, αφού παρουσίασαν μία σταθερή πορεία παρά την πτωτική πορεία στην αγορά χαρτιού, ενώ ο δείκτης για τα Handysize παρέμεινε σε θετικά επίπεδα.


Περισσότερα

Σε χαμηλά 12ετίας οι παραδόσεις νέων πλοίων το 2018Σε χαμηλά 12ετίας οι παραδόσεις νέων πλοίων το 2018
 Ναυτιλία

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών θα διαμορφωθούν οι παραδόσεις νέων πλοίων μέσα στο 2018 σύμφωνα με την έρευνα της Clarksons Research Services που παρουσιάζεται στη Ναυτεμπορική. Οι συνολικές αναμενόμενες παραδόσεις νέων πλοίων ανέρχονται σε 80,7 εκατ. dwt χωρητικότητας, αριθμός που είναι ο μικρότερος από το 2006 και ισοδυναμεί σε ποσοστό 49% χαμηλότερο του 2011.

Αναλυτικότερα, οι παραδόσεις bulkers θα φτάσουν τα 27,5 εκατ. dwt φέτος, μειωμένες κατά 25% σε σχέση με το 2017, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 34% της συνολικής χωρητικότητας που θα παραδώσουν τα ναυπηγεία φέτος.


Περισσότερα

Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών - Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται και ποιοι ωφελούνταιΝέο πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών - Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται και ποιοι ωφελούνται
 Επιχειρήσεις |  Γενικά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την κατάρτιση προγράμματος επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με άρθρο του Taxheaven, η μέγιστη δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος προβλέπεται να ανέλθει συνολικά έως το ποσό των 70.000.000 ευρώ και οι θέσεις στις 15.000 και καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.


Περισσότερα

Διευκρινίσεις σχετικά με τη ζημία που προκύπτει για επιχείρηση από την εκκαθάριση εταιρείας στην οποία συμμετέχειΔιευκρινίσεις σχετικά με τη ζημία που προκύπτει για επιχείρηση από την εκκαθάριση εταιρείας στην οποία συμμετέχει
 Επιχειρήσεις |  Φορολογία |  Γενικά

Με την ΔΕΑΦΒ 1139451 ΕΞ 2018/21-09-2018 εγκύκλιο διευκρινίστηκε ότι κατά την εκκαθάριση εταιρείας (θυγατρικής) της οποίας τις μετοχές κατέχει άλλη εταιρεία (μητρική), η υπόψη αξία στα βιβλία της δεύτερης εταιρείας αποτελεί ζημία οριστική και εκκαθαρισμένη, καθόσον η ζημία των συμμετοχών οριστικοποιείται με την αναγκαστική διαγραφή τους και εμφάνιση της αξίας αυτών σε αποτελεσματικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Taxheaven, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για μία αποτίμηση των υπόψη συμμετοχών, αλλά για οριστική διαγραφή συμμετοχών, το υπόψη ποσό εκπίπτει με τις προϋποθέσεις των διατάξεων των άρθρων 22 και 23 του ν.4172/2013. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και στην περίπτωση εκκαθάρισης κοινοπραξίας και έχουν ανάλογη εφαρμογή και στην περίπτωση συμμετοχής προσωπικής εταιρείας, ΑΕ ή ΕΠΕ σε προσωπική εταιρεία ή ΕΠΕ η οποία εκκαθαρίζεται, δεδομένου ότι για φορολογικούς σκοπούς η εκκαθάριση δε διαφέρει από εκείνη των A.E.


Περισσότερα

Nέο σχέδιο Νόμου του Υπ. Οικονομικών Nέο σχέδιο Νόμου του Υπ. Οικονομικών "Ι) Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, ΙΙ) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2258 και άλλες διατάξεις και ΙΙΙ) Λοιπές διατάξεις"
 Φορολογία |  Γενικά

Στη δημοσιότητα δόθηκε μέσα στο Σεπτέμβριο νέο σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών. Σύμφωνα με άρθρο του e-forologia.gr, βασικό σημείο αποτελεί η άμεση διενέργεια επιστροφής του σχετικού φόρου σε εκκρεμείς, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, υποθέσεις ελέγχου επιστροφής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων ή φόρου προστιθέμενης αξίας, εφόσον το συνολικώς αιτηθέν ποσό των εκκρεμών αιτήσεων ανέρχεται μέχρι του ύψους των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, ανά φορολογία και ανά δικαιούχο.

Ακόμα προβλέπεται η απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α, για το έτος 2018, των δικαιωματων επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των θανόντων εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 καθώς και η θέσπιση της πρόσβασης της Φορολογικής Διοίκησης και εν γένει των φορολογικών αρχών στους μηχανισμούς, τις διαδικασίες, τα έγγραφα και τις πληροφορίες που προβλέπονται στα άρθρα 13, 14 παρ.4, 20, 21 και 30 του ν.4557/2018 κ.ά.


Περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας
Moore Stephens AE
Ακτή Μιαούλη 93,18 538 Πειραιάς
Τ.Θ. 80 132
Tel. +30 2130 186100
Fax +30 2130 186101
www.moore.gr
Moore Stephens in Greece since 1963
Damianos ConstantinouΔαμιανός Κωνσταντίνου
Founder
damianos.constantinou@moore.gr
Costas ConstantinouΚώστας Κωνσταντίνου
Managing Partner
costas.constantinou@moore.gr
Panayiotis VarelasΠαναγιώτης Βαρελάς
Tax Consulting Partner
panayiotis.varelas@moore.gr
Dionisis GalanisΔιονύσης Γαλάνης
Audit Partner
dionisis.galanis@moore.gr
Charalambo EvlambidesΧαράλαμπος Ευλαμπίδης
Tax Partner
charalambos.evlambides@moore.gr
Theodosis IgnatidisΘεοδόσης Ιγνατίδης
Head of Audit
theodosis.ignatidis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠηνελόπη Κασανή
Governance, Risk & Assurance Partner
pinelopi.kassani@moore.gr
Michael OrfanidesΜιχάλης Ορφανίδης
Audit Partner
michael.orfanidis@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΣτέλλα Παλαιολόγου
Audit Partner
stella.paleologou@moore.gr
Diamantis DiamantarawΠάρης Τζαμουράνης
Audit Partner
paris.tzamouranis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠαναγιώτης Χατζηαντώνογλου
Audit Partner
panayiotis.hatziantonoglou@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΧρυσόστομος Χρυσοστόμου
M. Director - MS Accounting Services A.E.
chrysostomos.chrysostomou@moore.gr

Πιστεύουμε πως, κατά το χρόνο της δημοσίευσης, οι πληροφορίες σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο είναι σωστές, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκαλείται σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ως αποτέλεσμα της δράσης ή της αποχής από δράση, βάσει οποιουδήποτε στοιχείου στο παρόν .
Το παρόν δημοσιεύθηκε από την © Moore Stephens Α.Ε. Ελλάδας, μια εταιρεία-μέλος της Moore Stephens International Limited, μια παγκόσμια ένωση ανεξάρτητων επιχειρήσεων. Η Moore Stephens Α.Ε. είναι μια εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας και που παρέχει ελεγκτικές εργασίες και άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες σε πελάτες.
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων: «Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Οδηγία 2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έγγραφο A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και οι διαδικασίες διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας, πατήστε εδώ για διαγραφή.