Εγγραφή

Ανά διαστήματα θα θέλαμε να μπορούμε να σας στέλνουμε πληροφορίες, ενημερώσεις καθώς και προσκλήσεις σε εκδηλώσεις που θεωρούμε πως σας ενδιαφέρουν. Υποβάλλοντας τα στοιχεία σας, μας δίνετε την συγκατάθεσή σας πως συμφωνείτε με την ενημέρωση αυτή καθώς και με την πολιτική απορρήτου μας. Μπορείτε, φυσικά, να αποσύρετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Every now and then, we would like to send you information that is relevant to you, including update emails and invitations to events. Submitting your details tells us that you are ok with this and you also agree to our privacy policy. You can, of course, opt out at any time.


Δηλώστε μας ρητά την συγκατάθεσή σας στις επικοινωνίες της Moore Stephens:

Opt-in to receive Moore Stephens' communications :


Πρόσφατα άρθρα

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Στην έκδοση Σεπτεμβρίου 2019, το ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ αναδεικνύει τη συμμετοχή της Moore Stephens Ελλάδος στο 1ο Greek Corporate Governance Summit 2019, καθώς και την έκθεση της Moore Global για τις ενδοομιλικές συναλλαγές μετά το σχέδιο του ΟΟΣΑ για το BEPS (Base Erosion Profit Shifting).

Ακόμη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σύντομα θα δημοσιεύσουμε ένα ολοκαίνουριο εργαλείο ανάλυσης των Operating Costs των πλοίων, ως διάδοχος του εργαλείου συγκριτικής αξιολόγησης που διαχειριζόταν μέχρι πρότινος η προηγούμενη εταιρεία του δικτύου μας στο Λονδίνο.

Στα ναυτιλιακά νέα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι νέοι ειδικοί όροι για τα scrubbers "FPS scrubber clause" που έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται στα ναυλοσύμφωνα. Επίσης, η χρηματοδότηση της "πράσινης" ναυτιλίας αναδεικνύεται σε μείζον θέμα για τις τράπεζες.

Στον τομέα των bulk carriers επικρατεί γενική αισιοδοξία χάρη στους ψηλούς ναύλους των τελευταίων ημερών, ενώ στον τομέα των tankers αναμένεται η μελλοντική ζήτηση να καθοριστεί από τα πετροχημικά προϊόντα.

Επιπλέον, ξεχωρίσαμε την επίσημη ανακοίνωση του SEC για τη μετάβαση στη μετά-Libor εποχή, ενώ παράλληλα εστιάζουμε και στη δημοσίευση του ελληνικού νόμου 4624/2019 για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Τέλος, στα φορολογικά νέα, δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση που καθορίζει τα μη συνεργάσιμα κράτη για το 2019, ενώ σας παρουσιάζουμε και τις διευκρινίσεις της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για τη σύσταση εταιρείας μέσω της Υπηρεσίας μιας Στάσης.

Νέο εργαλείο ανάλυσης των λειτουργικών εξόδων των πλοίων από τη Moore

Νέο εργαλείο ανάλυσης των λειτουργικών εξόδων των πλοίων από τη Moore

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ένα ολοκαίνουργιο εργαλείο ανάλυσης των Operating Costs των πλοίων θα δημοσιευτεί σύντομα από τη Moore, το πρόσφατα επανασχεδιασμένο δίκτυο Moore Stephens, ως διάδοχος του εργαλείου συγκριτικής αξιολόγησης που διαχειριζόταν μέχρι πρότινος η προηγούμενη εταιρεία του δικτύου μας στο Λονδίνο.

Το εργαλείο αυτό αναπτύχθηκε από εμάς μαζί με την πολύτιμη βοήθεια των μελών από όλο το παγκόσμιο δίκτυο, γνωστό για τις πολυετείς εμπειρίες της στο ναυτιλιακό κλάδο.

Το νέο εργαλείο θα περιλαμβάνει δεδομένα από περισσότερα από 1.200 πλοία που ελέγχθηκαν από το δίκτυο καθώς και ανεξάρτητες υποβολές από τον κλάδο.

Είμαστε βέβαιοι ότι το νέο εργαλείο θα παρέχει ολοκληρωμένες και μοναδικές πληροφορίες για τη λειτουργία των πλοίων και θα αυξήσει τη δέσμευση μας με τον ναυτιλιακό κλάδο.

Η Moore Stephens Ελλάδος στο 1ο Greek Corporate Governance Summit

Η Moore Stephens Ελλάδος στο 1ο Greek Corporate Governance Summit

Η Moore Stephens Ελλάδος συμμετείχε στο 1ο Greek Corporate Governance Summit, το οποίο διεξάχθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, στο Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza. Σκοπός του συνεδρίου ήταν να αναδείξει την αξία της εταιρικής διακυβέρνησης στις ελληνικές επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, ιδιωτικές ή δημόσιες, εισηγμένες ή μη.

Τα αποτελέσματα του συνεδρίου ενισχύουν την πάγια θέση μας: ότι ο σχεδιασμός και η διατήρηση ενός αποτελεσματικού συστήματος εσωτερικού ελέγχου ισχυροποιεί τους μηχανισμούς διοίκησης και εποπτείας οποιασδήποτε επιχείρησης. Η δε αποτύπωση του συστήματος της εταιρικής διακυβέρνησης ενός οργανισμού, τείνει να αποτελεί πλέον προαπαιτούμενο από τράπεζες, funds και μεγάλους πελάτες κατά τη σύναψη της επιχειρηματικής σχέσης.     

Πρόσφατα Newsletters

Δημοφιλή άρθρα

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ- Απόψεις

Κράτος Δικαίου από το ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προέβη σε μία απόφαση που φαίνεται να ανατρέπει τις συνήθεις τακτικές του Υπουργείου Οικονομικών. 

Με αφορμή το φορολογικό πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε έναν φορολογούμενο το ΣτΕ όχι μόνον έκρινε πως αυτό έχει παραγραφεί αλλά ήρθε να ενισχύσει τις θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος και της ασφάλειας του δικαίου.

Την απόφαση σχολιάζει ο κ. Παναγιώτης Βαρελάς, Partner της Moore Stephens, επικεφαλής του τμήματος Tax Consulting.

 

Future Operating Costs Survey

Νέα έρευνα της Moore Stephens παρουσιάζει τις προσδοκίες  για τα λειτουργικά έξοδα  των πλοίων. Στην έρευνα συμμετείχαν σημαντικά στελέχη της ναυτιλιακής κοινότητας σε Ευρώπη και Ασία, κυρίως πλοιοκτήτες, αλλά και διευθυντές, ναυλωτές, μεσίτες και επαγγελματικοί σύμβουλοι.

Ο μέσος όρος των ετήσιων λειτουργικών εξόδων που θα προκύψει στο τέλος του 2017 αναμένεται να είναι αυξημένος σε σχέση με το 2016, ενώ θα συνεχίσουν να αυξάνονται και κατά  το 2018. Οι κατηγορίες των επισκευών και συντηρήσεων καθώς και των ανταλλακτικών αναμένεται να παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη αύξηση. Οι παράγοντες που αναγνωρίστηκαν ότι επηρεάζουν περισσότερο  τα λειτουργικά έξοδα είναι τα κόστη χρηματοδότησης , η προσφορά πληρώματος και οι αλλαγές στη νομοθεσία.

Future Operating Costs Survey

Οδηγός συμμόρφωσης με το GDPR μέσα από 10 βήματα για τη ναυτιλία

Ο νέος Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) επηρεάζει κάθε οργανισμό, αλλά ιδιαίτερα τη ναυτιλία, αφού ακόμα και μικρές ναυτιλιακές εταιρείες επεξεργάζονται καθημερινά προσωπικά δεδομένα του πληρώματός τους, μεταξύ των οποίων αρκετά είναι και ευαίσθητα. Παράλληλα, διενεργούν αρκετές διαβιβάσεις, αφού λαμβάνουν προσωπικά δεδομένα από πολλές πηγές και στέλνουν προσωπικά δεδομένα σε μεγάλο αριθμό παραληπτών, πολλές φορές και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Moore Stephens ετοίμασε έναν οδηγό συμμόρφωσης με το GDPR για τη ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία εξηγεί τα δέκα βασικά βήματα στα οποία πρέπει να εστιάσει κάθε εταιρεία. Μεταξύ άλλων, η διαδικασία συμμόρφωσης πρέπει να περιλαμβάνει την ευαισθητοποίηση και τη σύσταση ειδικής ομάδας για το GDPR, την αναγνώριση των προσωπικών δεδομένων που τηρούνται, τον εντοπισμό ελλείψεων στις εσωτερικές διαδικασίες, τη δημιουργία ενός σχεδίου συμμόρφωσης κ.ά.

Οδηγός συμμόρφωσης με το GDPR μέσα από 10 βήματα για τη ναυτιλία

Οι φορολογικές επιπτώσεις του Νόμου 4446/2016

Το μήνα που πέρασε ψηφίστηκε στην Βουλή ο Νόμος 4446/2016, ο οποίος, μεταξύ άλλων, φέρνει διάφορες φορολογικές αλλαγές.

Τα σημαντικότερα σημεία του πολυνομοσχεδίου σχετίζονται με την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, τη θέσπιση ρυθμίσεων για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, την υποχρέωση πραγματοποίησης δαπανών με ηλεκτρονικό μέσο για το χτίσιμο του αφορολόγητου και άλλα.

Ο Χαράλαμπος Ευλαμπίδης, partner στο φορολογικό τμήμα της Moore Stephens συνοψίζει τις μεταβολές.

Οι φορολογικές επιπτώσεις του Νόμου 4446/2016

Ο Νέος Κανονισμός από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία των δεδομένων

Η ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε μέσα στο 2016 το νέο κανονισμό General Data Protection Regulation (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος στοχεύει στη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο νέο ψηφιακά συνδεδεμένο κόσμο. Οι επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας έχουν προθεσμία μέχρι τις 25 Μαΐου 2018 για να συμμορφωθούν στον εν λόγω κανονισμό.

Μερικές από τις αλλαγές του νέου κανονισμού είναι η ανάγκη καταλλήλως σχεδιασμένων συστημάτων, η καθιέρωση ειδικού προσωπικού προστασίας δεδομένων και η χρήση προσωπικών δεδομένων μόνο μετά από χορήγηση ειδικής άδειας. Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση του προσωπικού πάνω στις αλλαγές και  στη σωστή προσαρμογή των διαδικασιών τους στις νέες απαιτήσεις.

Τα κύρια σημεία συνοψίζει σε έκδοσή της η Moore Stephens.

Ο Νέος Κανονισμός από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία των δεδομένων

Ανακοίνωση εντύπου διορισμού Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ειδικό έντυπο, το οποίο καλούνται να συμπληρώσουν οι υπεύθυνοι και εκτελούντες την επεξεργασία, προκειμένου να ανακοινώσουν στην Αρχή τον ορισμό του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων.